Głośny wydech

szamacz

Nowy
Auto
AR GT 1.9 jtd
Witam wszystkich,
Ostatnio podczas przejażdżki po parkingu podziemnym zauważyłem że moja Alfka troszkę głosniej chodzi. Pomyślałem - tłumik się kończy. Wczoraj coś całkiem jednak chyba się przepaliło i teraz samochód buczy prawie jak WRC :P , a dźwięk dobiega z okolic układu wydechowego, na wysokości kierowcy. Dzisiaj zajechałem na chwilę do stacji kontroli pojazdów bo mam po drodze z uczelni, i jeden speco po podniesieniu auta i odpaleniu orzekł że do wymiany jest łącznik elastyczny. Podliczyli mnie za założenie nowej cześci wraz z robocizną 250ziko, więc podziękowałem. Co sądzicie, czy to faktycznie może być ten łącznik elastyczny i czy wymiana kosztuje aż tyle??

Miałem dokładnie to samo:). Za wymianę (łącznik+robocizna) zapłaciłem ok. 160 PLN.

Dzięki za szybką odpowiedź, przynajmniej wiem ile tak na prawdę to jest warte :]

ja do v6 za lacznik zaplacilem okolo 30zl pojechalem do zakladu gdzie spawaja tlumiki i za 30zl mi go wspawali hmmm no chyba ze do TS tyle lacznik kosztuje ;)

Łącznik do TS >00r kosztuje w granicach 40-50zł maximum, nie wiem ile liczą sobie za robociznę;)

Amortyzatory
Powrót