• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

156 fl 2.5 V6 tłumik końcowy

Kuba_6300

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.5 V6
Cześć wszystkim:) jak w tytule potrzebuje tłumik końcowy do mojej Belli, Ale! Chcę żeby był cichy bo teraz co mam to własnych myśli nie słyszę i dla mnie troszkę wstyd się tym poruszać. Najlepiej jakby był pomiędzy. nie za cichy, fajnie mruczał i nie za głośny. Doradzcie coś będę bardzo wdzięczny ;)

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

W 156 Vce mam oryginały (czy imasaf) - jest fajnie. Ale trwałością to nie grzeszą.
W 166 też Vce miałem Imasaf x2 a teraz od niedawna o 1/3 czy więcej tańszy ASSO - też włoski, jest bardzo ok a tańszy od Imasafa, a w Twoim przypadku może być zaletą, że sprzedaje je firma z Krakowa - ten użytkownik allegro: (ale czy ma do 156 2,5 to pytaj)

https://allegro.pl/uzytkownik/26838011/oceny

albo pisz do www.tlumiki.eu - mądrze doradza i ma przyzwoite ceny.

Polecam MTS, pucha ta sama co IMASAF/Oryginał, tylko końcówkę i rurę swoją wspawują. Koszt do 156 v6 chyba poniżej 400zł rok temu był.

Dzięki Panowie. Szukałem wcześniej Kida-Special ale to niemożliwe u nas dorwać :D

Już Bella na kanale nie było mnie w kraju i nie ruszałem tlumika, dopiero teraz. Padło na GTPerformance jutro max pojutrze będzie do odbioru. Po ustaleniach powinno być baaardzo fajnie :)

- - - Updated - - -

Tak na szybko. Film tego nie odzwierciedla, na video taka kiszka jest. Na żywo duuużo lepiej! Bardzo polecam. Grzesiek robi mega robote, w przyszłości już wstępnie ustalone, że będzie wyrównanie ciśnień, cały przelot strojenie i troszke kucy przybędzie :cool:

Amortyzatory
Powrót