• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jaki przepływomierz?

fornakter

Nowy
Auto
AF 156 2.0 SW
Witam.
Muszę kupić nowy przepływomierz.
Niestety na tą chwilę cena ma dla mnie znaczenie, ale też nie chcę kupować jak najtaniej.
Bosh kosztuje ~500zł ale na stronie np iparts widzę, że wybór jest dosyć duży.

Czy możecie polecić coś najlepiej w przedziale 200-300zł?
Czy można w tej cenie kupić coś co będzie prawidłowo działać i nie padnie po roku?

Z doświadczenia i z tego co tutaj zawsze było pisane tylko oryginał. Wszystkie chińczyki padają i nowe mogą źle mogą działać. Niestety mnie też czeka wymiana przepływki no ale co zrobić.

Też to przerabiałem, chińczyk w moim byłym T.Sie żył 2 tygodnie, Bosch wiele wiele dłużej.

Tylko Bosch, bo reszta pada o wiele szybciej...
Mnie udało się dostać nowy oryginał za 200zł z wyprzedaży :)

Z ciekawości wywala błąd przepływki?

U mnie okazało się że złe wskazania były przez złą adaptację przepustnicy lub nastawnika biegu jałowego.

A błędu przepływomierza nie miałem.

Miałem zwiększone spalanie. Podpiąłem pod komputer i tam okazało się,że błąd przepływki.

Witam.
Muszę kupić nowy przepływomierz.
Niestety na tą chwilę cena ma dla mnie znaczenie, ale też nie chcę kupować jak najtaniej.
Bosh kosztuje ~500zł ale na stronie np iparts widzę, że wybór jest dosyć duży.

Czy możecie polecić coś najlepiej w przedziale 200-300zł?
Czy można w tej cenie kupić coś co będzie prawidłowo działać i nie padnie po roku?

W Autosllepie24 kupiłem parę tygodni temu za trzysta parę zł.Zagadaj do Geparda może ma jeszcze.Masz końcówkę nr 019 na pewno.

Sprawdź po nr wkładki i kup oryginał Boscha tylko np. dedykowany do opla to te same przepływki tylko sprzedawane do innych aut, ja tak zrobiłem cena dla alfy 540zł cena dla opla identycznej 320zł śmiga już 18 miesięcy.

Sprawdź po nr wkładki i kup oryginał Boscha tylko np. dedykowany do opla to te same przepływki tylko sprzedawane do innych aut, ja tak zrobiłem cena dla alfy 540zł cena dla opla identycznej 320zł śmiga już 18 miesięcy.

Zgadza się.Ważny jest tylko numer wkładu nie obudowy. Ciekawy temat : http://www.forum.alfaholicy.org/147_156_166_gt/22182-typy_przeplywomierzy_wkladek.html Wymieniałem przy V6 do którego Bosch to 6 stówek.Inna obudowa z tym samym wkładem ( do TS ) już nie wiele ponad połowa tej kwoty.U Geparda z naszym rabatem znacznie taniej niż allegro.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót