Witam mam problem ze stukaniem w silniku 2,0 jts

156Romeo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2003
Posiadam Alfe od tygodnia zamieniłem się za audi lecz alfa była przegrzana przez poprzedniego właściciela.Dałem wariator na regeneracje oraz kupiłem kolektor ssący i elektrozawór z nim także wlałem olej 10w60. Także wymieniłem popychacze bo wszystkie były zapieczone, ale nadal posiadam dziwne stuki pod górna pokrywą silnika. Proszę o Pomoc.bym dał filmik jak stuka z you tuba ale nie mogę bo nie mam napisanych 10 postów

proporcionalnie do obrotów nim większe tym głośniej. do diesla nie podobne

- - - Updated - - -

youtube.com/watch?v=Maz5TZxrjq0 tak jak tutaj tylko dopisz www

proporcionalnie do obrotów nim większe tym głośniej. do diesla nie podobne

- - - Updated - - -

youtube.com/watch?v=Maz5TZxrjq0 tak jak tutaj tylko dopisz www

Jeśli od góry to może być wina wałka rozrządu, bo klepie jak stare klasyczne zawory z luzem na krzywce.
Nie miałeś czasem jakiś dziwnych śladów na zaworach lub denkach tłoków, bo nie wykluczyłbym źle ustawionego - nawet o 1 ząbek -rozrządu i potocznego spotykania się tłoka z zaworem.
Jeśli głosniej słychać z dołu, to bolączka ts-ów czyli panewka. Zdejmij pasek klinowy i sprawdz,bo moze to byc równiwe dobrze alternator lub pompa wspomagania.

słychać głośniej od góry tak jakby prosto spod pokrywy

bez paska też hałasuję tak samo wiec alternator lub pompe wykluczam

czyli trzeba wałek wymienić albo rozrząd zrobić ?

Podaj nick z youtube to się zobaczy.Przerabiałem wałek w swoim JTS-ie , może uda się pomóc.

youtube.com/watch?v=Maz5TZxrjq0 tylko dopisz www i bedziesz miał

Nie brzmi jak u mnie.U mnie był to bardziej dźwięk diesla,wydaję mi się że stukot słychać bardziej z dołu.U mnie do tego zapalał się check.

Właśnie ze check się nie swieci i dziwne żeby była panewka jak to słychać od góry a nie od dołu :/

Najlepiej jakbyś zdjął pokrywę zaworów i zobaczył stan wałka, jeżeli będzie mocno wytarty to może być on winowajcą całego zamieszania, ale jeśli ktoś ja kiedyś przegrzał to może być tak ze film olejowy nie wytrzymał temp. i przetarły się panewki

Nic nie mogłem już wymyślić i wysłałem wariator wraz z wałkiem na sprawdzenie do Katowic . Okazało się ze cały był zapchany i sprężynka nie chciała odbić . W piątek dostaje i montuje

Nic nie mogłem już wymyślić i wysłałem wariator wraz z wałkiem na sprawdzenie do Katowic . Okazało się ze cały był zapchany i sprężynka nie chciała odbić . W piątek dostaje i montuje

wpierwszym poscie piszesz ,ze założyłeś wariaror po regeneracji i juz sie posypał , na czym jezdziles , kanaly olejowe sprawdziles

A do końca nie wiem gdzie bo mechanik wysłał. Znalazł w Google

- - - Updated - - -

Tak byk po niby regeneracji ale jak wysłałem do kato. To gościu powiedział ze sprężynka się cofla i już nie mogła odbić bo cały wałek był zapchany. Wiec wyczyścił mi wszystko i dał mocniejsza sprężynkę

A do końca nie wiem gdzie bo mechanik wysłał. Znalazł w Google

- - - Updated - - -

Tak byk po niby regeneracji ale jak wysłałem do kato. To gościu powiedział ze sprężynka się cofla i już nie mogła odbić bo cały wałek był zapchany. Wiec wyczyścił mi wszystko i dał mocniejsza sprężynkę

albo mechanik Cie robi ,albo sam nie wiesz co czym piszesz, to ile razy rozpinal rozrzad?

Cześć,
Podczepiam się pod pytanie. Mój JTS klekocze jak diesel, mam wrażenie, że coraz bardziej. Jakie s moga być możliwe przyczyny?

Jeśli klekocze jak diesel to znaczy, że wariator mówi papa, a nowy wariator to jednak dość spora cena ;/

Amortyzatory
Powrót