156 - Kierownica multifunkcyjna

Bond 007

Nowy
Auto
Była156 1.8 TS 144km Vialle. Jest 156 1.9 JTD 115km i 156 1.9JTD 140km.
Witam, w swojej 156 fl mam taką kierownicę, z tym ,że radio nieoryginalne - pioneer, więc bez interfejsu przyciski działać nie będą - to wiem. Miałem okazję podmienić radio na oryginalne z crosswagona - okazało się że przyciski też nie działają. Oczywiście wszystkie kostki podłączyłem. Co jest grane? Trzeba tą funkcję jakoś aktywować w radiu? Czy jest coś uszkodzone? Pozdrawiam!

Mając multi funkcję i np fabryczego zwykłego blaupunkta CD to po podmianie na również ori navigatora lub connect nav przyciski działać nie będą i odwrotnie, te instalacje różnią się fabrycznie zależnie od rodzaju radia

Czyli tez nie mając sterowania w kierownicy jak założy sie kierownicę ze sterowaniem to nie ma co liczyć ze w bonusie od fabryki bedzie gotowa instalacja?

Lipa. Strasznie mi brakuje sterowania w kierownicy. Nawet moja marea to ma:mad:
A znalazłem na olx piękna kierownicę do 156 ze sterowaniem normalnie jak nowka.

Mając multi funkcję i np fabryczego zwykłego blaupunkta CD to po podmianie na również ori navigatora lub connect nav przyciski działać nie będą i odwrotnie, te instalacje różnią się fabrycznie zależnie od rodzaju radia
Dzięki za wyjaśnienie sytuacji :)
Teraz pytanie skąd wiedzieć jakie radio było fabrycznie? U mnie w bagażniku jest zmienniarka Clariona, oczywiście nie działa, co nie jest problemem, bo jest niepotrzebna, można przypuszczać że radio też było firmy Clarion?

Ori radia były tylko z blaupunkta a zmieniarki pakowali i z clariona i z blaupunkta

To mogło być różnie, jeśli z wyposażenia jest full opcja to mógł to być navigator a jeśli skromnie to prawdopodobnie zwykle cd

To nie jest do końca prawda. Mając blaupunkta - chcesz przejść na navigatora - dokładasz moduł (chyba żółty) i działa. Masz naigatora - chcesz przejść na blaupunkta - odpinasz zółty moduł , dokładasz zworki i działa. Ale trzeba mieć fabrycznie zamontowaną kierę z przyciskami. Co do rozszerzania funkcji auta o kierę z przyciskami - był na forum temat o tym - radzę dobrze poszukać, zresztą o tych przekładkach też.

To nie jest do końca prawda. Mając blaupunkta - chcesz przejść na navigatora - dokładasz moduł (chyba żółty) i działa. Masz naigatora - chcesz przejść na blaupunkta - odpinasz zółty moduł , dokładasz zworki i działa. Ale trzeba mieć fabrycznie zamontowaną kierę z przyciskami. Co do rozszerzania funkcji auta o kierę z przyciskami - był na forum temat o tym - radzę dobrze poszukać, zresztą o tych przekładkach też.
Piszesz ze to nie jest prawda do końca po czym napisałeś to co ja tylko szerzej[emoji14] pisząc że instalacje różnią się od siebie miałem na myśli właśnie te moduly itd, i prawdą jest to że multifunkcja nie zagada po podmianie na inne ori radio od tak tylko dopiero po tych przeróbkach

No i właśnie dlatego napisałem że to "nie do końca" a nie że "nieprawda". Zresztą myśle, że trzeba pisać precyzyjnie - bo ja po przeczytaniu twojego postu odniosłem wrażenie, że przekładać się nie da. Więc ktoś mniej zorientowany mógłby od razu dać sobie spokój - a da się, tylko trzeba trochę pokombinować.

Amortyzatory
Powrót