Jakiej firmy rozrzad

przemo832

Nowy
Auto
AR 156 SW 2.4JTD CF2 136KM 2000r
Witam,
jakiej firmy rozrzad najrozsadniej kupic?
mysle nad:
pasek dayco
rolka skf
napinacz skf
jaka pompa? (bugatti nie maja)

pewnien sklep proponuje mi pasek dayco, rolki/napinacz skf i pompe graf w cenie 333zl dobra cena?

chodzi mi o firmy podzespolow

moze pasek dayco, rolki skf i pompe tez skf? a moze wszystko dayco?

z gory dzieki za odp.

//Edit:
wiem ze podobne tematy byly jednak wole swiezy temat bo sytuacja na rynku sie zmienia kiedys dobre bylo conti dzis nie za bardzo i takich przykladow jest duzo wiec wole zapytac tych co siedza w temacie...

Ostatnia edycja:
SKF pomp nie robi.Są tylko sygnowane SKF. Mam w zapasie cały ori komplet SKF nawet na pasku jest tylko SKF napisane a jest Dayko. Pompa SKF to chyba Ruvile.
Na kartonie SKF jest nawet napisane: części wyprodukowane lub zakupione przez SKF

Ostatnia edycja:
nie wnikajmy co kto jak sygnuje bo wiemy jak to bywa :)

z tego co mi sie wydaje to skf to tylko "pakowacz", paski robi chyba tylko conti, bosch i dayco (moge sie mylic) - nie zadalem pytania po to bys mi pisal co Ty konkretnie w pudle miales (wiadomo ze SKF paskow nie robi), pytam co ludzie kupuja i co jest dobre

a pytanie po to zeby np nie kupic syfu typu pompa wody Graf

np. pompy magneti marelli sa dobre? moze caly zestaw z dayco? (w przypadku rolek i pomp dayco to pakowacz?)

Ostatnia edycja:
Dałem ci przykład co jest w kartonach marek jak SKF itd. Pytałeś czy kupić pompę SKF dałem ci odpowiedź.Chcesz komplet z Dayco napisałem ci że tam jest tylko pasek dayco.
Jeśli chcesz rady odnośnie pompy to kupił bym sygnowaną przez SKF.Dayco ,Ruwile,MM.Wymienione mają wirnik metalowy. A to ważne kryterium.

Dobra polećcie dobra pompę wody i zamykamy temat...

Pasek na pewno kupię Dayco a rolki jak rolki jednakowo chyba wytrzymują, o Dayco ogólnie dobre opinie słyszałem jak to jest z pompą i rolkami tylko je pakują czy własna produkcja? Cały zestaw Dayco za 350zl bym miał

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

//Edit: [MENTION=99]lesio146[/MENTION] co do twojego problemu popatrz na ta aukcje:
http://allegro.pl/show_item.php?item=6655911103
wszystko sygnowane SKF nie tylko napis na opakowaniu a ja coraz czesciej zaczynam podejrzewac nieuczciwych sprzedawcow ktorzy do pudel np. SKF laduja sami co innego - to co im zalega lub jest tansze i tak robia ludzi w balona...

Ostatnia edycja:
Przemo ja mam SKF w jednym kartonie z numerem części(kompletu)SKF. Nie mam z internetu a z SKF-u.
O Dyco Ci pisałem.Moim zdaniem możesz śmiało brać sygnowany przez nich komplet.

Czyli wychodzi na to ze SKF moze byc zarowno pakowaczem jak i producentem... Dzieki wsztstkim za pomoc wybiore caly zestaw dayco...

Jak sie dobrze poszuka można znaleźć zestaw ftp który będzie lepszy od zamienników

jaboleq, wszystko dobrze? Alfę Romeo może Kamaz wyprodukował, co?

Nudzi Ci się idioto?

Wydymione samsungiem.

temat do zamkniecia, kupilem pasek dayco, rolki skf, pompe bugatti i mam nadzieje ze posluzy

Przy wyborze rozrządu polegam na poniższych firmach:
  • Napęd rozrządu (pasek) - Dayco, Contitech, INA
  • Napinacz, rolka prowadząca rozrządu - INA, SKF
  • Pompa wody - Bugatti, Airtex, Valeo

Ostatnie trzy wymiany rozrządu na zestawie: INA + pompa Airtex. Co byś nie wziął z powyższych pozycji to przy regularnych wymianach rozrządu różnicy nie odczujesz :).

Ostatnia edycja:
Przypomnij sobie swoje posty a przekonasz się kto głupoty pisze.

Amortyzatory
Powrót