Opony do 156 - 185/65 R15

debica frigo 2 w podobnej cenie i bardzo dobra :-)
ale winguard tez miałem przyjemnosć uzywac i było ok
ale wybrałbym dębice

Też miałem nieszczęście jeździć na Dębicy Frigo 2 i nikomu bym jej nie polecił. Na mokrym moim zdaniem jest tragiczna.
Na Nexenach nie jeździłem.

Odnosiło się do tego, że też miałem okazję na nich trochę pojeździć ale masz rację, źle się wyraziłem. Na śnieg są w miarę ok ale w ostatnie zimy pokazują, że więcej jeździmy po mokrym.

Jesli już Dębica to tylko hp2, frigo 2 to syf (jedynie na głębokim śniegu jako tako ale też bez rewelacji). No może nie syf bo są gorsze opony, ale dupy nie urywają i z debica to tak jak z vagiem polowa cebulandii to kupuje bez wzgledu czy dobre czy zle czy tanie czy drogie... Ja polecam Kleber KRISALP HP3 lub Hankook Winter i*cept RS2 W452, i teraz tak debica frigo2 w rozmiarze 195/65/15 kosztuje 204zl/szt, kleber w tym samym rozmiarze 172 - trzeci w tegorocznych testach, hankook 177zl - piaty w testach, a debica gdzie? w dupie chyba w tym glebokim sniegu...

W zeszłym tygodniu kupiłem właśnie te ostatnie 708zl za komplet w Intercars (promocja jest do dziś) tak że Dębica drożej wychodzi niż porządne opony klasy średniej...

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

//Edit ja kupiłem 195/65/15 ale pewnie 185 w podobnej cenie

//ja na lato mialem 205/60/15 na zime zeszlem do 195/65/15 ze wzgledu tylko na dostepnosc i dobra cene poza tym stary MIT mowi ze na zime zakladamy ciensza :) na lato tez teraz kupie 195/65/15 ze wzgledu na dostepnosc i cene...

Ostatnia edycja:
I proponował bym troszkę większe niz 185 gdyż u mnie jest tak ze nie idzie na tym jechać. Delikatnie gaz 1,2,3 i kola zrywają asfalt. Przy dużym zaśnieżeniu będzie jeszcze gorzej. 195 bierz i to wg mnie minimum jak na felgę 15 cali. Na przyszłą zimę myślę nad zmiana na 16.

Mam u siebie 185/65/R15 auto po modzie i nie ma problemu z trakcją :) opony Hankook I-CEPT RS W442 polecam !

Ja mam 195/65/15 alfę po modzie i Pierwszy raz kupiłem Chińskie opony powertrac snowstar i jestem zdziwiony jak te opony sobie radzą na śniegu i mokrym :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót