Mostrar resultados de 1 Para 9 com 9
    O usuário Świeżak
    Juntou-se a
    10 2016
    Automático
    Alfa 156.jts 166km SW FL

Domyślnie Ar 2.0 jts wypadanie zapłonu a niedoładowany aku

Witam jak w temacie, jakiś czas temu przy niższych temp. ( poniżej 4-5 stopni ) wypadał mi zapłon zaraz po odpaleniu na 4 cylindrze i tak około 10 sek. po czym wszystko wracało do normy i w czasie Dirigir już się nie powtarzało, zastanawiam się czy wypadanie zapłonu może być spowodowane niedoładowaniem aku. Miałem ostatnio weekend wolny więc postanowiłem zabrać aku do domu i nabić na maxa, po tym zabiegu wypadanie zapłonu ustało. I wszystko śmiga cacy.

› Więcej...: Ar 2.0 jts wypadanie zapłonu a niedoładowany aku

O usuário Conhecedor
    Juntou-se a
    03 2011
    Vive em
    Wieruszow
    Automático
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS GLP 2002 após LF

Domyślnie

citação escreveu pele21 Zobacz post
    zastanawiam się czy wypadanie zapłonu może być spowodowane niedoładowaniem aku.
    Raczej mało prawdopodobne.
    Prędzej masz zabrudzone :
    - styki na wtyczkach cewek ,
    - styki cewek na świecach ,
    -same świece zasyfione ,
    -możliwy óleo w gniazdach świec.
    To wszystko może powodować zbyt duże spadki napięcia i ujawnia się przy niedoładowanym akumulatorze.
    minha Bella

O usuário Świeżak
    Juntou-se a
    04 2012
    Vive em
    alta Mazowieckie
    Automático
    Alfa 156 SW 2.4 jtd 02' , Lancia Kappa 3.0 V6, była 159 2.2jts i 156 1.8 ts

Domyślnie

Prawdopodobnie kolega wyciągając akumulator zrobił reset ustawień samoadaptacyjnych. Za jakiś czas problem pewnie powróci. Czasami tak jest ze po skASOwaniu usterek computadorEu motor na jakiś czas wraca do życia ale usterka dalej jest i daje o sobie ponownie znać po jakimś czasie.

O usuário Świeżak
    Juntou-se a
    10 2016
    Automático
    Alfa 156.jts 166km SW FL

Domyślnie

Witam resetu ustawień nie robiłem świece mam nowe zalecane przez producenta styki jakiś czas temu pryskałem kontaktem od naładowania aku jeździłem bez problemu przez 3 tygodnie dziś znów wyskoczył zapłon po odpaleniu na 5 sek. Trasy ogólnie robie bardzo krótkie po 6-8km po mieście. Aku może się niedoładować. Cewki podmieniałem zapłon wypada ciągle na tym samym cylindrze. Już kombinowałem że to czujnik ciśnienia listwy, wtryskiwacz ale usterka pojawia się rzadko a czasem tak jak ostatnio znika na prawie miesiąc po naładowania aku.

Ps. Sytuacjia pojawia sie naprawde sporadycznie i tylko w niskich temp. Niema żadnego schematu. Jak jest ciepło nie występuje w ogóle.

A w ogóle można zrobić reset ustawień adaptacyjnych wyciągając tylko aku?? Nie znam się aż tak ale myślałem że tylko za pośrednictwem kabla i kompa.
    Última edição por pele21 ; 28-12-2017 sobre 12:38

O usuário Świeżak
    Juntou-se a
    04 2012
    Vive em
    alta Mazowieckie
    Automático
    Alfa 156 SW 2.4 jtd 02' , Lancia Kappa 3.0 V6, była 159 2.2jts i 156 1.8 ts

Domyślnie

A w ogóle można zrobić reset ustawień adaptacyjnych wyciągając tylko aku?? Nie znam się aż tak ale myślałem że tylko za pośrednictwem kabla i kompa.[/QUOTE]

Można.

O usuário Conhecedor Avatar viader
    Juntou-se a
    03 2013
    Vive em
    Varsóvia, Polônia
    Automático
    Alfa 166 FL 2,4 jtdm 20V, 159SW 1,75 TBI TI

Domyślnie

U mnie było podobnie, na słabym aku masa błędów i wypadanie zapłonu. Na nowym aku jest już ok.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

O usuário Świeżak
    Juntou-se a
    10 2016
    Automático
    Alfa 156.jts 166km SW FL

Domyślnie

Aku mam ogólnie nowy 6 miesięczny ale jak wyżej pisałem auto odpalane jest kilkanaście razy a robi max 30km dziennie i tylko po mieście

O usuário Eu sou novo -Não chore!
    Juntou-se a
    01 2023
    Automático
    Giulietta 1.4 120 KM, 2010 r

Domyślnie Wypadanie zapłonu.

Witam. Czy po wymianie akumulatora w dłuższym czasie nie wywalało zapłonu ? Pytam bo mam Alfę Giulietta 1.4 , 120KM, 2010r, nowe świece bosch, podmienione cewki, podmienione wtryskiwacze, a dalej raz na miesiąc lub na 2 tygodnie wypadanie zapłonu zawsze na 4 cylindrze w trakcie Dirigir po mieście i check engine migający . Borykam się 6 miesięcy, ostatnio sam zajrzałem do świec i na 4 cylindrze po wyjęciu cewki był óleo motorowy w ilości powiedzmy płaska łyżeczka óleo na dnie, podjechałem do serwisu właściciel miał wymienić uszczelkę pokrywy ale pracownicy dokręcili świecę mówiąc że może była nie dokręcona , żeby nie rozpinać sincronismo de válvulau jeszcze . Pojeździłem tydzień i znów 4 cylinder, przebieg 233000 km, bez gazu auto . Olej zmieniony rok temu 3000 km zrobione . Mam zamontowany nie taki akumulator jak trzeba bo nie do start stopu tylko zwykły i słabszy . A mam start stop , który oczywiście nie działa, taki już siedział.

O usuário Świeżak
    Juntou-se a
    04 2017
    Vive em
    B
    Automático
    AR 156 FL 2.0 JTS

Domyślnie

Akumulator akumulatorem, mało prądu, jak to się mówi, uwidacznie problemy nieco wcześniej, wymiana akumulatora na nowy lub podładowanie obecnego to tylko odwlekanie problemów, które powrócą.
    Zabrudzenia, zaśniedzenia, a przy wypadaniu zapłonu najszybciej obstawiałbym cewkę.
    Jak wróci, sprawdź, na którym masz wypadanie, podmień cewki i zobacz, czy cylinder się zmieni, jak zmieni wraz z cewką, to masz winowajcę na talerzu.

Tópicos similares

1. misfire V6
    Criado por piotren na seção 166
    Resposta: 11
    Último post/Autor: 26-07-2018, 21:41
  2. falha na ignição
    Criado por kelus na seção 166
    Resposta: 2
    Último post/Autor: 15-02-2017, 16:38
  3. Wypadanie zapłonu JTS
    Criado por dawid0924 seção 156
    Resposta: 15