Witam,
...jak w temacie. Przy odstrzale Alfiny słychac dziwny dzwiek cos jakby trajkotka. Zagrzechocze i przestanie. Wymieniałem sprzęgiełko na rozruszniku ale to nie to niestety. Poproszę o pomoc
Z góry dzieki.
Witam,
...jak w temacie. Przy odstrzale Alfiny słychac dziwny dzwiek cos jakby trajkotka. Zagrzechocze i przestanie. Wymieniałem sprzęgiełko na rozruszniku ale to nie to niestety. Poproszę o pomoc
Z góry dzieki.
Jeżeli masz TS-a to na 100 % twój wariator kończy swój żywot. Uzupełnij stopkę, będzie łatwiej
no właśnie... nie wiemy jaką ar jeździsz
1,6 TS rocznik 2000, a co to wariator i gdzie sie znajduje?
Jak napiszesz, jakim jeździsz modelem, łatwiej będzie nam Tobie pomóc![]()
156
---------- Post dodany o godzinie 17:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:57 ----------
uzupełniłem stopkę, zajęło mi to 45 min. <depresja> Chyba się starzeje!!!
To może powiemy Ci inaczej. Wymień kompletny rozrząd. Wariator jest tak jakby jego częścią. Odpowiada za zmianę faz rozrządu. Objawą jego słabej kondycji jest klekotanie przy odpalaniu i dziwne zamulanie przy określonych obrotach.
Sam Wariat kosztuje około 350 zł.
Mam taki jeden w garażu. Zużyty, stoi jako statuetka i symbol Fiatowskiej myśli technicznej![]()
Człowiek który mówi mi ze jestem lajkiem i nie powinienem bawić się przepustnica nie wie co to jest wariator..... opcja szukaj!
Zobacz na odpalonym czy coś ci nie stuka w lewej górnej cześć pokrywy silnika.
o przepraszam nie powiedziałem, ze jestes laikiem tylko, ze laicy nie powinni sie brac za czyszczenie tego ustrojstwa (poza tym tez nie jestem profesjonalista i nie podjałbym sie czyszczenia lub grzebania głębiej)![]()
koledzy dlaczego wy stawiacie zaraz na wariator który kosztuje ok 500 zł a do tego koszt rozrządu ok 800 zł?? Lepiej dobrze się przysłuchać i ze spokojem dobrze nad każdą opcją pomyśleć. Może będzie to jakaś inna część winna która jest mniej kosztowna. A nie tylko wariator i wariator. Być może jest to odgłos popychaczy hydraulicznych które oddzywają się dopóki nie dostaną oleju. A na tym idzie ze spokojem jeździć bo to nie jest żadna poważna awaria.
Ostatnio edytowane przez Młody 25 ; 01-09-2011 o 22:04