D
darloss
Guest
Jak w temacie, czy lamy z anglika będą pasowały do zwykłej alfy euro???
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
To jest logiczne myślenie, jednak ciekawe jest to, że oznaczenia reflektorów z Alfy 156 wersja europejska (carello) są identyczne z reflektorami z wersji angielskich. Nie różnią się ani jednym szczegółem...Będą pasowały, ale będziesz świecił ludziom po oczach. Asymetria odbłyśników jest zamieniona.
Lampy dla ruchu prawostronnego nie mają strzałki na samym dole, a tylko pod normą ECE pokazującą stronę montażu. Dla ruchu lewostronnego na samym dole pod oznaczeniem lamp jest strzałka w lewo. A tu zdjęcia jak to odczytywaćMam jeszcze jedno pytanko, po czym mogę poznać różnicę między lampami euro a z anglika???
Pytam bo chce kupić na allegro a nie chce żeby mi ktoś wcisnął z angola mówiąc że to euro;-(
I tu się mylisz, bo u mnie z kierownicą po prawej takie strzałki są, sprawdź u Siebie, raczej ich tam nie będzie.Co do tego po czym poznać, to wspomniałem już wcześniej, że z oznaczeń zewnętrznych niczym się nie różnią, co z resztą bardzo mnie zdziwiło.
Pozdrawiam.
- Rafał
Oczywiście, że sprawdzęI tu się mylisz, bo u mnie z kierownicą po prawej takie strzałki są, sprawdź u Siebie, raczej ich tam nie będzie.
No dobra poczytałem to wszystko , przejżałem jeszcze dziesiątki innych for i nic z tego nie rozumiem!!!!!! mam alfe 156 sw i prawa lampa świeci mi dobrze czyli ____ / ale lewa tragicznie , na poczatku wszystkich oslepiałem po przestawieniu żarówki o 180 stopni świeci mi pod koła!!!
Czy ktos moze jasno powiedziec jak odróżnic lampe czy jest angielska czy nie??
na mojej lewej lampie ( po stronie kirowcy ) pisze tak: (patrząc na nią stojąc przed autem)
011a. E3 12.5
niżej jest strzałka w prawo czyli do kierunku
04HR PL 54152
02 A
04HC PL
04HC PL
i tu znów strzałka w prawo w stronę kierunku
Made by carello 9541