Prawa półoś 2.4 20V

aniol_jojo

Nowy
Auto
156 SW - 2.4 JTDm 2004r
Czy ktoś z Was wymieniał półoś z kielichem? Jeśli tak to gdzie kupował i dlaczego tak drogo :) W ASO zakrzyczeli mi 1140zł co mnie lekko przeraża ale jest zamiennik na alledrogo za pół ceny. Ktoś kupował i zakładał zamiennik BRV? Opinie w necie niestety nie ma.

Kupilem, wymienilem, glupi nie zmienilem rowniez gumy i po 4 miesiacach na trasie znow guma poszla, ubytek smaru i wibracje. Kielich troche sie wytrzasl, w chwili obecnej po tej przygodzie delikatne wibracje ale nic sie nie powieksza. Jezdze tak juz 2 lata.
Jak masz kielich do wymiany to polecam od razu nowy krzyzak i dobrej jakosci !!! oslona. Cena nie jest na tyle mala zeby po wymianie z miejsca go zepsuc, jak ja.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Dzięki za info, rozmawiałem dziś na temat tych półosi z zaprzyjaźnionym "sklepem motoryzacyjnym", sam mi polecił kupić z zastrzeżeniem by od razu wymienić osłony jak wyżej napisałeś. Chyba będę zmuszony bo ASO zjadłoby mnie z butami :( Może uda się kupić sam kielich BRV bo całej półosi mi nie potrzeba

Wyślij całą półoś do polosie.pl, oryginały nie są zbyt trwałe, a z zamiennik jeszcze gorszy.

Ja kupiłem cały komplet ( dwa przeguby , półoś , łożysko ) mettelli i jeździ jak narazie kilka miesięcy

Zastanów się dwa razy nad polosia z autosklepu. Ja na komplecie od nich jeździłem dwa dni.
Polecam veme,mettelli lub najlepiej ori.

Zastanów się dwa razy nad polosia z autosklepu. Ja na komplecie od nich jeździłem dwa dni.
Polecam veme,mettelli lub najlepiej ori.

Z jaką półosią miałeś taki przypadek , z prawą czy lewą ?
Chodzi o sam krzyżak ?
Reklamowałeś ?

Gdzie macie metelli, sam bym chętnie wprowadził do oferty

Gdzie macie metelli, sam bym chętnie wprowadził do oferty

W sklepie:P
Komplet pólos ,przegub wew ,przegub zew ,podpora z lozyskiem,wszystko poskladane w całość ,zamknięte ,gotowe do montażu, około 400-450.

Ostatnia edycja:
W sklepie:P
Komplet pólos ,przegub wew ,przegub zew ,podpora z lozyskiem,wszystko poskladane w całość ,zamknięte ,gotowe do montażu, około 400-450.

Dzięki za info, to bardzo dobra informacja. W takiej cenie warto mieć Metelli, także poszukam i będzie w ofercie.

W momencie pojawienia się Zeta-Erre w PL jakieś 2 lata temu na rynku było trochę SKF-u z kiepską opinią.
Poza tym ZR produkuje bardzo dużo referencji.
Co do jakości - cóż , ja bym najchętniej też sprzedawał oryginał , tylko że dużo Klientów szuka "tańszego"
a odsetek reklamacji jest stosunkowo nieduży.

Jest klient ,jest produkt . Rozumiem że przecież nie psujesz sam tych zr-ów,tylko że z mojej perspektywy to straszny szrot. Nie mogę się wypowiedzieć czy mój to norma czy przypadek bo przecież nie będę kupował do skutku.
To co napisałem o przegubach z forda było żartem a ty odebrales to jako atak.

Info o metelli pisałem już dawno jakieś pół roku bedzie temu. Niestety krótkich półosi brak albo nie umiem znaleźć.

Jest klient ,jest produkt . Rozumiem że przecież nie psujesz sam tych zr-ów,tylko że z mojej perspektywy to straszny szrot. Nie mogę się wypowiedzieć czy mój to norma czy przypadek bo przecież nie będę kupował do skutku.
To co napisałem o przegubach z forda było żartem a ty odebrales to jako atak.

Info o metelli pisałem już dawno jakieś pół roku bedzie temu. Niestety krótkich półosi brak albo nie umiem znaleźć.

No tak, obaj pożartowaliśmy bez zrozumienia z drugiej strony :D

Jeśli dobrze rozumiem to nadal szukasz lewej strony, na ten moment nie wiem czy jest Metelli
- podejrzewam ze tak ale pewnie jako cała półoś.

Mogę Ci zrobić super cenę na oryginalny kielich - 350 zeta (bez erre :)))
Ale do tego musiałbyś znaleźć oryginalny krzyżak żeby była pełnia szczęścia.

Już nie jestem zainteresowany bo alfe sprzedałem

Lewą stronę zapodalem veme z taniego fiata.

Kupiłem kpl półoś za 540zł w sklepie w Zielonej Górze :) za sam "kielich" płaci się podobnie więc skoro różnica w cenie jest tak mała to po co kupować bawić się w rozbieranie itd skoro można wymienić kpl 15zł drożej/taniej. Fakt, kpl półoś oczywiście musiałem sprawdzić tzn gumy. Wymieniłem na lepszej jakości osłony i założyłem do samochodu - zabawy trochę było ale nie spodziewałem się że pójdzie tak łatwo. Generalnie chwilowo nie mogę powiedzieć nic o jakości przegubów bo zrobiłem na nich może ze 100km.

Mozna wymienic sam przegub wewnętrzny (od strony pasazera) w alfie 156 diesel 2,4 20 V czy trzeba cala półoś wymieniac ? Jezeli można to jaką firme polecacie ?

Oczywiście, że można. Składa się on z kielicha i krzyżaka. Prawy kielich jest dużo droższy od lewego. Ja polecam oryginał bo zamienniki to loteria ale najpierw warto zdemontować i ocenić stan kielicha bo on jest najdroższy, jeśli będzie ok to wystarczy sam krzyżak za trochę ponad stówkę plus oczywiście nowe osłony i smar. Jak kielich będzie miał wytarte rowki od krzyżaka to gorzej bo koło tysiaka pęknie.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

A mial ktos do czynienia z zamiennikiem GSP ? Jest w ofercie tanifiat za okolo 450 zl z kompletną półosią .

Jak by ktoś potrzebował, to mam do sprzedania obie półosie, robione na zamówienie w polosie.pl do 700NM, problem drgań znika całkowicie.

Amortyzatory
Powrót