Flaga włoch na grillu

Zontas92

Nowy
Auto
Alfa Romo 156 Sportwagon Distinctive 02r. 1.9 jTD 8v 115KM
Witam serdecznie. Mam pytanie, ponieważ nie znalazłem takiego tematu na forum. Chodzi mianowicie o flagę włocha na grillu w przedliftowej 156. Czy ktoś z Was to robił? Jak? są gdzieś gotowce do kupienia czy braliście trzy kolory taśmy i kleiliście sami? Mianowicie chodzi mi o taki efekt jak na zdjęciu. 2.jpg

Z góry dziękuje za instrukcje.

P.S. jak zdjąć grill i wyjąć z niego znaczek? Chcę go pomalować na czarno (grill, nie znaczek) :)

P.S.S. Szukałem na alledrogo emblematów na przód i tył do 156 sportwagon, ale wszystkie są z przeznaczeniem do wersji poliftowej :mad: Czy będą pasować też do przedlifta czy może znalezienie takiego znaczka graniczy z cudem?

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie. Mam pytanie, ponieważ nie znalazłem takiego tematu na forum. Chodzi mianowicie o flagę włocha na grillu w przedliftowej 156. Czy ktoś z Was to robił? Jak? są gdzieś gotowce do kupienia czy braliście trzy kolory taśmy i kleiliście sami? Mianowicie chodzi mi o taki efekt jak na zdjęciu. Pokaż załącznik 245484

Z góry dziękuje za instrukcje.

P.S. jak zdjąć grill i wyjąć z niego znaczek? Chcę go pomalować na czarno (grill, nie znaczek) :)

P.S.S. Szukałem na alledrogo emblematów na przód i tył do 156 sportwagon, ale wszystkie są z przeznaczeniem do wersji poliftowej :mad: Czy będą pasować też do przedlifta czy może znalezienie takiego znaczka graniczy z cudem?
Mam zamiast naklejki pomalowaną farbą w sprayu tą część(farby z Castoramy trzy kolory 45 zlotych)-duzo ale farba ta przyda mi sie jeszcze do innych podobnych rzeczy dlatego zdecydowalem sie na takie malowanie. Jesli sciagniesz grill bedziesz wiedzial jak jest przyczepiony znaczek najlatwiej jest go przebic srubokretem i wydlubac.na Allegro mozna kupic takie blaszki z logo samoprzylepne,ktore nakleja sie bezposrednio na stare logo

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Kurcze, wolałbym jednak jakieś tańsze rozwiązanie ;) ale pomyślę.

A co do tych znaczków to wiem własnie że są takie na taśmie, na stary znaczek. Z tym że właśnie w opisach wszystkich tych emblematów jest napisane że są do 156 fl, nigdzie nie znalazłem takich do 156, stąd pytanie czy to spasuje do jednego i drugiego? No i czy na przód będzie taki jak na tył

Kurcze, wolałbym jednak jakieś tańsze rozwiązanie ;) ale pomyślę.

A co do tych znaczków to wiem własnie że są takie na taśmie, na stary znaczek. Z tym że właśnie w opisach wszystkich tych emblematów jest napisane że są do 156 fl, nigdzie nie znalazłem takich do 156, stąd pytanie czy to spasuje do jednego i drugiego? No i czy na przód będzie taki jak na tył
Do 156przed fl srednica to 74mm. Z tylem jest o tyle gorzej,ze.przed fl jest ruchomy znaczek. nakleic go mozna ale jak bedziesz odsuwal logo zeby do zamka sie dostac to moze sie odkleic po jakms czasie...

Ja kupowałem flagę w sklepie passionati. Nie wiem, czy sklep jeszcze działa, ale możesz odezwać się do nich na FB, mi wyszło z przesyłką ~20zł, pasuje idealnie

Znaczki już mam, przód + tył, kierownica i dekielki felg. Naklejki wiem że można kupić ale myślałem że jest jakiś gotowiec na wymiar. Co do grilla to ewentualnie go okleję przy okazji oklejania plastików z kokpitu ;)

Znaczki już mam, przód + tył, kierownica i dekielki felg. Naklejki wiem że można kupić ale myślałem że jest jakiś gotowiec na wymiar. Co do grilla to ewentualnie go okleję przy okazji oklejania plastików z kokpitu ;)
Ja probowalem oklejac ale dosc ciezko mi to szlo szczegolnie w wewnetrznych naroznikach (mozliwe,ze folie juz mialem starą- kilka lat przelezala w szafie i klej byl slaby) wiec postanowilem pomalowac w czarny mat bezposrednio na chrom.trzyma sie do tej pory.wczesniej na 156 tez tak robilem-bezposrednio na chrom.

235.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót