Nagranie płyty CD - CD ERROR

Filipp_25

Nowy
Auto
Alfa 156 1.9 JTD 140KM
Witam,
Tydzień temu zakupiłem Alfę 156. Chciałbym nagrać płytę CD do oryginalnego radia, ale zawsze wyskakuje komunikat "CD ERROR". 2 razy nagrałem muzykę programem Nero w formacie CD Audio i nic. Płyty firmy Maxell nagrywana prędkością 10x. Mam też płytę CD RW firmy Verbatim i też nic. Czy to radio czyta w ogóle płyty CD RW? Dodam jeszcze, że znalazłem w szafie jakąś starą płytkę CD z MediaTech z muzyką i działa w radiu bez zarzutu. Jak prawidłowo w takim razie nagrać muzykę? Podobno dużo zależy od producenta płyty. Czy Sony albo Philips będzie dobrym wyborem?

sony czy philips bedzie ok, spróbuj nagrać na systemowym wmp

U mnie radyjko śmiga na każdej nawet śmieciowej płycie kupionej za centy. Ale czy CD-RW czyta nigdy nie testowalem. A i nie zwracałem tez uwagi z jaka prędkością nagrywam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

heh jak ja dawno nie nagrywalem plyty :)

Problemem bedzie ustawienie programu do nagrywania lub format plikow ktore posiadasz

AudioCD automatycznie konwertuje Ci "kawalki" ktore chcesz wrzucic, nie wiem czy radio AR osblugije mp3 ale wedlug mnie powinno i wrzuc normalnie mp3 na plyte -

Wez sciag Ashampoo Burning Studio Free,
w programie wybierz muzyka > utworz dysk mp3, pozniej wrzuc mp3 czy co tam masz daj nagraj i musi smigac...

//
A i zwroc uwage w zaawansowanych by bylo ustawione brak UDF, Disk-At-Once i zamknij sesje po zakonczeniu czy jakos tak...

Ostatnia edycja:
Radio orginalne nie czyta mp3

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

To lipa z deczka :) AudioCD nie oplaca sie nagrywac ale jak ktos chce to Ashampoo tez ma gotowy profil i powinno bez problemu nagrac...

Ale na 100% ma aux in - tak ze lepiej kupic takie cos:
https://allegro.pl/wejscie-aux-blaupunkt-becker-mini-iso-jack-vw-audi-i4905934010.html

i podlaczyc zewnetrzna mp3 lub telefon a nie bawic sie w plyty :D
na 100% nie ma aux in w 156, jedynie emulator zmieniarki podejdzie ale tez nie we wszystkich modelach, to jedyne co mozna zrobic oprócz zwykłej płyty

na 100% nie ma aux in w 156, jedynie emulator zmieniarki podejdzie ale tez nie we wszystkich modelach, to jedyne co mozna zrobic oprócz zwykłej płyty

Nawet w srodku pod blacha? musi miec nie ma bata, moze nie ma wyprowadzonego na zewnatrz, w srodku na scalagu na pewno bedzie...

Witam,
Tydzień temu zakupiłem Alfę 156. Chciałbym nagrać płytę CD do oryginalnego radia, ale zawsze wyskakuje komunikat "CD ERROR". 2 razy nagrałem muzykę programem Nero w formacie CD Audio i nic. Płyty firmy Maxell nagrywana prędkością 10x. Mam też płytę CD RW firmy Verbatim i też nic. Czy to radio czyta w ogóle płyty CD RW? Dodam jeszcze, że znalazłem w szafie jakąś starą płytkę CD z MediaTech z muzyką i działa w radiu bez zarzutu. Jak prawidłowo w takim razie nagrać muzykę? Podobno dużo zależy od producenta płyty. Czy Sony albo Philips będzie dobrym wyborem?

sciagasz program BurnAware Free 2.4.3.0 (konieczne ta wersje) po zainstalowaniu nieaktualizuj do nowszej wersjii
wlaczasz "Twórz płytę Audio CD" nagrywasz na płyte i bedzie napewno działać.

Ostatnia edycja:
Niemniej jednak kupiłem Yatour, podobno działający z RNS4 (sprawdzone). We wtorek dam znać czy faktycznie tak jest.

Niemniej jednak kupiłem Yatour, podobno działający z RNS4 (sprawdzone). We wtorek dam znać czy faktycznie tak jest.
w innym twoim temacie mówiłem już że yatour nie podejdzie pod travelpilota, będziesz odsyłał jak ja kiedyś

Gość twierdzi, że sprawdzał na RNS4 i działało. O_o

Zobaczymy ;)

Amortyzatory
Powrót