Cześć, czy problem w jakiś sposób został zażegnany?
W mojej GT mam to samo, ciężko jest mi stwierdzić czy pojawił się on gdy jest w moim posiadaniu czy wcześniej.
Przechodząc do rzeczy, podczas skrętu w lewo pojawia się problem zapalającej lampki kontroli trakcji. Według moich spostrzeżeń koło zaczyna przyhamować przeważnie przy jednym kącie skrętu kierownicą. Zauważyłem również, że na małym wyboju w dużo szerszym zakręcie też sie ujawniło, może zbieg okoliczności, choć wątpię bo gdy miałem założone zimówki było rzadkością. Aktualnie orginalne 17 z oponą 215/45.
W aucie została zrobiona maglownica, drążki kierownicze, amortyzatory i cały zestaw zawieszenia przedniego (wahacze góra dół) łączniki stabilizatora, tuleje stabilizatora, amortyzatory i oczywiście zbieżność nic to nie dało.
Po wymianie wahaczy problem większy. Więc celował bym dalej w tą zbieżność, a za razem może się wszystko utwardził i fakt faktem jakiś przewód czujnik "ma gorzej"(to już takie chwytanie się brzytwy z braku pomysłu).
Przeczytałem forum lecz w tym temacie nie ma prawie nic, bądź źle czytam, sam ten post już przestudiowałem X razy.
Więc dlatego proszę jeśli wpadłby ktoś na jakiś pomysł doradził będę wdzięczny. Mam nadzieję, że będzie jakiś odzew i uda się uporać z problemem.