• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Nieznany element zawieszenia.

• Autor wątku Autor wątku Malita
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wahacz wzdłużny, lub wahacz wleczony, zależy jakiej kto nazwy używa.

a czy ja moge sam wymienić te tulejki? czy musze jechać z tym wahaczem gdzieś gdzie mi to zrobią? czy orientujesz sie ile może to kosztować?

---------- Post dodany o godzinie 23:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:01 ----------

tak ogólnie to wyczułem luz na nich...

---------- Post dodany o godzinie 23:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:02 ----------

gdzie moge ewentualnie dostać takie tuleje??

Wczoraj wymieniałem te wzdłużne wahacze i sprawa wygląda tak, że jeśli chcesz zaoszczędzić, to rzeczywiście można wymienić jedynie tuleje, ale robocizna jest droższa od zwykłej wymiany.
Ja zdecydowałem się na wymianę całych - koszt jednej sztuki (VEMA) to koło 130-150 PLN + robocizna.

Tuleki posiadam, 85 zł szt. Wymieniałem u siebie za pomocą prasy.
Sam wymieniałem, a za wyciśnięcie starych i wciśnięcie nowych zapłacilem przysłowiowe "na piwo" :) dałem 30 zł

Wczoraj wymieniałem te wzdłużne wahacze i sprawa wygląda tak, że jeśli chcesz zaoszczędzić, to rzeczywiście można wymienić jedynie tuleje, ale robocizna jest droższa od zwykłej wymiany.
Ja zdecydowałem się na wymianę całych - koszt jednej sztuki (VEMA) to koło 130-150 PLN + robocizna.
a powiedz czy miałeś jakieś objawy zużycia tych wahaczy podczas prowadzenia? Chodzi mi o lekkie zażucanie Tyłu podczas wjeżdżania jednym z tylnych kół w dziure lub nierówność... Mam wrażenie jakby moje tylne koła miały luz właśnie w przód i w tył względem całego samochodu.

Szczerze powiem, że wymieniłem je nie ze względu na odczucia pływania samochodu w zakrętach, choć rzeczywiście przyznam, że takie odczucia miałem, ale ze względu na to, że nie były wymieniane odkąd kupiłem Bellę, czyli od 30 tyś. km, a w serwisie powiedzieli że trzeba jak najszybciej wymienić, bo (ciekawostka konstrukcyjna) wpływają na ścinanie nowo założonych opon przednich.

Pozdrawiam,

Amortyzatory
Powrót