U mnie podczas dość srogich mrozów na początku LCD Infocenter także niezbyt chętnie startował (mam ten niski), tj. widać było dość spowolnienie wyświetlania obrazu, czasem niedokładnie coś odrysował i potrzeba było chwili aby kompletny obraz pojawił się na panelu. Jednak nigdy nie było tak, że nie pokazało się nic - zawsze obraz jest, pożądane dane się wyświetlają, nigdy nie było też tak że skasowane zostały dane z pamięci. LCD produkowane z przeznaczeniem na rynek "automotive" mają szerszy zakres akceptowalnych temperatur pracy, jednak przebywanie na mrozie w stanie wyłączenia niezbyt im służy i wymagają chwili po starcie by parametry pracy wróciły - podobny efekt przy srogich mrozach mam na panelu standardowego radioodtwarzacza CD - także obraz odświeża się powolniej. Tak samo mam w Sienie w radioodtwarzaczu Panasonica gdzie jest dość duży mono LCD - także podczas srogich mrozów wymaga chwili, bo niedokładnie i powoli odświeża obraz. Zarówno w Alfie jak i Fiacie gdy tylko panel podziała chwilkę wszystko wraca do normy.
Wiadomo, "elektrolity" wysychają z czasem, można je wymienić. Może mieć to znaczenie w obwodzie zasilania kontrolera, gdzie "peek" napięcia na początku może spowodować zanik podtrzymania zasilania pamięci ulotnej, pytanie jeszcze co podtrzymuje parametry w pamięci - bateria a'la płyty główne PC (od BIOS'a) czy może większy kondensator, jeśli kondensator to można pokusić się o wlutowanie super cap'aNatomiast gdy już układ ruszy, hmm... jest szansa że niewydolny obwód zasilania wpływa na wyświetlanie obrazu, gdy sterownik matrycy steruję nią chcąc wyświetlić obraz, ciągnąc więcej prądu.
Podobno AR od pełnego lift'u w 2003 miała poprawić problemy w Infocenter - w szczególności problem z przegrzewaniem.