Uniwersalny sterownik do fabrycznego centralnego zamka

156ts

Nowy
Auto
156
Cześć wszystkim. Przejrzałem wszystkie poradniki z forum odnośnie centralnych zamków i opisu sterowników. Zdemontowalem schowek, podłączyłem zgodnie z forumowymi poradnikami (pomarańczowy plus, czarny minus, sterowanie otwórz, zamknij biały /niebieski). Niestety, nic się nie dzieje. Powód dołożenia uniwersalnej centrali, to że w oryginalnym pilocie nie działa otwórz, zamknij z powodu ułamania płytki. Działa za to inż pilota inż kluczyka otwieranie bagażnika. Centralny z kluczyka, na wszystkie drzwi również sprawny. Jakieś podpowiedzi?

Wyzuc zdiecje sterownika i wiązki w uniwersalnym otwórz zamknij to bialy i bialy z czarnym

Witaj. Dzięki za szybką odpowiedź. Za linkowałem zdjęcia bo nie mogłem ich dodać tu na forum. Faktycznie w uniwersalnym mam biały i biały czarny. Dokładnie robię to tak:
[Etap 2] Odnalezienie przewodów
Za schowkiem pasażera znajduje się moduł sterowania zamkiem (biała skrzynka z dwoma wtyczkami).
Interesuje nas wtyczka B (ta po prawej stronie, 18 pinów - można policzyć).
Odnajdujemy w niej cztery kabelki:
- gruby pomarańczowy: zasilanie +
- gruby czarny: zasilanie -
- cienki niebieski: sterowanie "zamknij"
-cienki biały: sterowanie "otwórz"
UWAGA! U mnie były dwa przewody niebieskie (jaśniejszy i ciemniejszy). Przed podłączeniem trzeba zmierzyć, na którym jest sygnał podczas zamykania drzwi (w moim przypadku był ten jaśniejszy).

Musisz polączyc kable w centralce wedlug opisu producenta,póżniej próbnik napięcia 12v zapinasz do masy i sprawdzasz tą kostkę w aucie. Jak trafisz na odpowiedni kabel auto się zamknie lub otworzy.Kolorów nie pamiętam zawsze szukam organoleptycznie

Amortyzatory
Powrót