łożysko na prawej półosi

Auto
Alfa 156 1.9 JTD 2002
Mam taki problem, że przy zdejmowaniu łożyska z prawej półosi (tego kawałka, który wychodzi ze skrzyni biegów i jest podczepiony do silnika z tyły na specjalnej łapie) całkiem mi się to łożysko rozleciało a w sklepie nie potrafili mi znaleźć tego łożyska w swoich systemach. Gdzie mogę dostać informację odnośnie parametrów tego łożyska? Ewentualnie gdzie mogę tanio kupić takie nowe łożysko?

Najprościej suwmiarka w rękę i zmierzyć to stare łożysko i poszukać po wymiarach.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Najprościej suwmiarka w rękę i zmierzyć to stare łożysko i poszukać po wymiarach.
Nie wiem czy czytałeś to co napisałem czy może nie umiesz czytać ze zrozumieniem ale tak jak pisałem łożysko się rozleciało, gdyby nie to zawiózł bym je do sklepu z łożyskami i coś by mi dobrali. Niestety łożysko jest w dwudziestu kawałkach z których część jest przyspawanych do jakichś kątowników więc nie ma za bardzo jak go zmierzyć. Mógłbym oczywiście zmierzyć średnicę półosi i średnicę gniazda w łapie ale niech to będzie ostateczność.

Nie wiem czy czytałeś to co napisałem czy może nie umiesz czytać ze zrozumieniem ale tak jak pisałem łożysko się rozleciało, gdyby nie to zawiózł bym je do sklepu z łożyskami i coś by mi dobrali. Niestety łożysko jest w dwudziestu kawałkach z których część jest przyspawanych do jakichś kątowników więc nie ma za bardzo jak go zmierzyć. Mógłbym oczywiście zmierzyć średnicę półosi i średnicę gniazda w łapie ale niech to będzie ostateczność.
Chodzi o lozysko podpory prawej półosi? jesli tak a sklep nie umie znaleźć lub udzielić informacji na temat tej czesci to co to za sklep? tezeba pytac gdzie indziej tam.gdzie sie znają.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Kolega się unosi nie potrzebnie, wystarczy zmierzyć gniazdo pod łożysko i średnice półosi, z tych wymiarów dobrać łożysko, najlepiej z katalogu łożysk. Ale dziwie się że w sklepie nie może znaleźć części.

Amortyzatory
Powrót