Cześć, nie jestem mechanikiem, a chciałbym się dowiedzieć, czy i gdzie znajduje się filtr paliwa w 156 1.8TS? Czy jest możliwa wymiana własnymi siłami, czy trzeba nie wiem co rozbierać? Jeśli ktoś może mi udzielić info, będę wdzięczny. Dzięki.
Cześć, nie jestem mechanikiem, a chciałbym się dowiedzieć, czy i gdzie znajduje się filtr paliwa w 156 1.8TS? Czy jest możliwa wymiana własnymi siłami, czy trzeba nie wiem co rozbierać? Jeśli ktoś może mi udzielić info, będę wdzięczny. Dzięki.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 01-11-2010 o 14:51
Witam
Ostatnio miałem ten sam problem.
Kupiłem filtr paliwa, pojechałem do mechanika i się okazało że w naszych cackach (tzn. niektórych wersjach) nie ma czegoś takiego jak filtr paliwa. Troche się zdziwiłem. Ale ja się nie znam, a jak mechanik tak mówi to co zrobić.
Prośba do kolegi.
Jakbyś znalazł to daj znać.
mam pytanie: jak mogłeś kupić filtr paliwa do Twojego modelu i okazało się że ten model nie ma filtra? Kto Ci to sprzedał? Każdy wtrysk paliwa musi mieć filtr. Najczęściej jest pod podwoziem w miejscu gdzie siedzi prawy tylny pasażer, jeśli tam nie ma to jest przy silniku, szukaj po przewodach poliwowych.
A propo mechaników to nie wiem gdzie niektórzy się uczyli,jeden z chłopaków pisał do mnie na gg że był u mechanika ze swoją Alfą 2.0 8V a mechanik powiedział,że nie jest to 8V bo cylindry nie są układzie V .
... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: takich ludzi w polsce nie brakuje![]()
Mi ostatnio obiło sie o uszy stwierdzenie, że jak sie zdejmie filtr powietrza podczas pracy silnika to silnik powinien zgasnąćNapisał Maciej-AR155
Autorem tych słów też jest mechanik
Albo gdzieś w okolicach zbiornika............Napisał matka
filtr paliwa bedzie zaraz za bakiem najczesciej jest po prawej stronie pod plastikowa pokrywą jezelli nie mozesz znalezc to idz po przewodach paliwowych one Cie doprowadządo celu a w silnikach diesla jest przy silniku po srodku