Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
  1. #11
    Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Dołączył
    04 2013
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS
    Postów
    1,317

    Domyślnie

    Jeżeli ścisnąłeś ten ,,czerwony" i zaczął chodzić jeszcze bardziej nierówno to coś tam jest grubo nie tak... Ściągnij kolektor wydechowy i popatrz do środka, czy te katalizatory jeszcze są w ogóle. Dlaczego rozpadły się przy 150 ? Przebieg kręcony, albo uderzone, albo wtryski leją, silnik bierze dużo oleju ? np. w Fiacie sedici katalizator potrafił się rozsypać po 80tys sam z siebie. Jak chcesz mogę dać Ci namiar na mechanika, który mi robił alfę. Remont + wymiana katalizatorów (tyle, że zamiennik, cały kolektor nowy za 1100zł), to może Ci ogarnie temat. Tyle, że jest onz Brennej


    › Więcej...: Błąd P0420 i P0430
    Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 12-09-2019 o 11:27

  2. #12
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    10 2018
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 156
    Postów
    8

    Domyślnie

    Sciągnąć kolektora sam nie ściągne, bo nie mam narzędzi i sie nie znam na takim majsterkowaniu, wtryski paliwa chyba nie leją bo nie zauważyłem jakiegoś tragiczego spalania tylko takie jak powinno być w tym silniku, z olejem sytuacja jest taka że też mi sie wydaję ze nie bierze jakoś tragicznie dużo.

  3. #13
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    10 2018
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa Romeo 156
    Postów
    8

    Domyślnie

    Zauważyłem kolejny problem, odpaliłem silnik i komputer pokazuje Range 61km, pojechałem do sklepu, włączyłem silnik i pokazuje Range 51km, a paliwa powinno starczyć na dużo więcej, zresetowalem kilometry przy prędkościomierzu a także zresetowalem aktualna podróż tak żeby było "reset trip" na komputerze pokładowym i dalej jest jakiś błąd w zasięguchociaz to może przez to że wcześniej na postoju jak sprawdzałem poprzedni problem to bardzo mocno przygazowałem i komputer pomyślał że jeżdże tak cały czas, więc chyba sie to ustabilizuje z czasem?
    Ostatnio edytowane przez Jericho ; 14-09-2019 o 14:31

  4. #14
    Użytkownik Znawca Avatar Mongoose
    Dołączył
    04 2013
    Auto
    156 Sportwagon 2.0 JTS
    Postów
    1,317

    Domyślnie

    To jest tylko podglądowe i potrafi się zmienić nawet jak mocniej depniesz Generalnie ja bym na to nie patrzał, bo te wskaźniki w alfach po prostu lecą w kulki. Przykład. Właśnie wróciłem z trasy 1500km, po drodze po 800km bez tankowania miałem jak się wydawało głęboką rezerwę. Nie zdałem sobie sprawy, że w promieniu 40km ode mnie nie ma ŻADNEJ STACJI ! A już od 25km jechałem z rezerwą... Więc jeżeli mamy rezerwę na 9l, to jechałem z duszą na ramieniu, minimalne obroty, spalanie 5.0 na kompie, wskazówka leży, ani drgnie z zera do góry... Podjeżdżam pod dystrybutor, wale do pełna a tam........ weszło 57 litrow, więc 6 litrów było jeszcze w baku, a ten ciul od 65km migał mi, że mam rezerwe i ATTENCIONE RANGE.

    Nie ma co gdybać, walnij to auto na przegląd do jakiegoś mehanika co zna się na alfach i tyle

Podobne wątki

  1. [159] błedy P0420 P0430 P0141 P1141
    Utworzone przez barto192712 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 23-04-2019, 12:54
  2. [Brera] JTS, problem z katalizatorem (błędy P0420, P0430)
    Utworzone przez kadetmen12 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 30-01-2018, 15:58
  3. [159] Błąd P0430 ?
    Utworzone przez pieczen1 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 24-01-2018, 20:45
  4. Błąd p0420
    Utworzone przez cobryn w dziale 147
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 25-06-2015, 16:12
  5. Błąd P0420
    Utworzone przez KornelPL w dziale 156
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04-05-2011, 16:33

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce