Obniżenie zawieszenia 2.5 V6

Kuba_6300

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.5 V6
Cześć wszystkim, amortyzatory już mi się kończą, czas wymieniać. Mam założony cały zestaw obniżający MTS (-35 mm), taki był od kupna, a jeździło się na tym strasznie i chce to wywalić lecz obniżenie zostawić :D Też nie podoba mi się w tym, że przód jest dużo niżej niż tył, chce żeby było tak jak należy, równo. Jaki zestaw polecicie kupić, jakieś pomysły ?
178.jpg

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ja widzę 2 opcje.
1. Droga- kupujesz gwint ale nie jakieś dziadostwo jak
MTS czy TA, wkładasz i ustawiasz sobie jak Ci się podoba.
2. Tańsza- wymienisz amory, a do tego zakładasz sprężyny eibach - 30mm

Moze jak ci auto tak siedziało nierowno to wynik oszczędności poprzednika bo możliwe że przod masz od 4cyl motoru. Ja miałem MTSa zestaw w 156 2,4 czyli sprezyny te co powinny byc i w v6 . Siedziało rowno a jezeli chodzi o jazde to juz kwestia odczuc osobistych (kto czego oczekuje ) . Mialem i Noviteca i AP i przy tym MTS był bardziej komfortowy . Poza tym sprezyny MTSa ponoc robi Eibach wiec nie porownywałbym tego do TA.
179.jpg
180.jpg
181.jpg
182.jpg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Ok dzięki za podpowiedzi, a jakie amortyzatory polecicie? Nie chcę oszczędzać wolę kupić coś porządnego.

Jeśli myślisz o sprężynach to tylko markowe typu Eibach. A jesli chodzi o amortyzatory, każde markowe byle nie bosch. Polecam bardzo Bilstein.

Właśnie nad sprężynami Eibach myślę, ale gwint też bym bardzo chciał, tylko nie wiem czy to ma sens, auto tylko w weekendy użytkuje a zimą jeszcze rzadziej.

Skoro weekendy i zimą nie to tym bardziej gwint i fajnie to poskręcać:D

Auto póki co stoi czasu do myślenia sporo i nie wiem co wybrać...

Taki zestaw obniżający:

https://eibach.pl/zawieszenie-obniz...lfa-romeo-156-932-e90-10-002-02-22-pi-24.html

A może gwint AP...

https://mapet-tuning.com/sklep/alfa/168634-gwint-ap-alfa-romeo-156-932-.html

Gwint nawet taniej wychodzi, ale nie za bardzo wiem co to za firma i co w ogólnym rozrachunku będzie lepsze, znając życie gwint skręce raz i tak zostanie.
Może coś jeszcze innego

Miałem gwint AP w 156fl tyle że ja miałem 2.4JTD. Nie narzekałem, dobrze mi się jeździło, nie było twardo.

Ja mam sprezyny Eibach. Świetna jakość, gdyz są dość miękkie a przy tym miło obniżają. Nie zalezy mi na regulacji wysokości. Na gwincie jest twardziej ale możesz sobie regulować. No i więcej kapusty musisz wydać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót