Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta Avatar AdamKarlino
    Dołączył
    09 2016
    Mieszka w
    Karlino
    Auto
    AR 156FL 1,9 jtd 16v 140KM
    Postów
    252

    Domyślnie Podłączenie pod MES/ no ECU response

    Cześć,
    Borykam się z problemem podłączenia Belli do kompa. Posiadam niebieski kabelek od Viakena KKLVag. Bella kiedyś była już łączona za jego pośrednictwem z moim komputerem. Teraz cały czas wyrzuca mi "no ECU response". Problem występuje na trzech różnych komputerach. Sterowniki niby mam aktualne, prędkości przesyłu próbowałem już chyba wszystkich kombinacji, latency time ustawiony na 1, kabel jest na COMach między 1 a 4, transmisja bitów ustawiona na 1024 (na 4096 ani 2048 też nie działa). MES normalnie znajduje interfejs. Framework zainstalowany. Żadnych innych podpowiedzi w internecie nie znalazłem. Jest ktoś, kto mógłby poratować radą, co jeszcze mogę zrobić? Próbowałem na Win10 i Win7. Wcześniej na Win10 wszystko mi śmigało. Prawdopodobnie jest jakieś jedno ustawienie, którego zapominam włączyć, ale brak mi już pomysłów.
    Jeszcze jedno- przy testowaniu interfejsu z poziomu MESa (przy FES 3.5 było to samo) czas dla próby 1000ms mam 1015 albo 1014. Podejrzewam, że tu może być problem, ale czas ten nie zmienia się zależnie od ustawień w menadżerze urządzeń portu COM.
    Ogólnie samochód rzuca CE przy jeździe autostradowej, podejrzewam przeładowanie, ale chciałbym podpiąć kompa, żeby przeczytać błędy.


    › Więcej...: Podłączenie pod MES/ no ECU response

  2. #2
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    7,227

    Domyślnie

    Daj screen ustawien portu COM oraz MES. Porownam z tymi moimi.

    Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Podobne wątki

  1. Delay potentiometer accelerator response ....?
    Utworzone przez Alfettone w dziale 166
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 17-04-2017, 21:55
  2. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 21-09-2013, 09:10
  3. no ECU response jak kabel wkoncu kupic??
    Utworzone przez Litrowy w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02-01-2013, 11:42
  4. [156] Multiecuscan no ECU response
    Utworzone przez komandos w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16-09-2012, 21:49

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce