Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2010
    Mieszka w
    Świekatowo
    Auto
    Alfa156 1.9jtd. 115km.
    Postów
    6

    Domyślnie Alfa gaśnie podczas jazdy-czujnik temeratury?????

    W trakcie jazdy Moja AR.156 1.9jtd z 2003 115km.gaśnie po podpięciu pod kompa niema żadnego błędu ;(
    Alfa gaśnie i od razu zapala jedyne co zdążyłem zauważyć to pikanie i jakiś krótki komunikat max temp. i jedź do dilera.
    Alfa czasami gaśnie i zapala parę razy dziennie a czasami w ogóle.Postanowiłem wymienić czujnik płynu na wężu ten od ECU-chociaż wskazania na laptopie ma ok i wskazuje podobnie jak ten na termostacie.Kupiłem używany czujnik od dobrego kolegi 100% sprawny i na około Miesiąca miałem spokój a teraz znowu to samo Proszę o jakieś wskazówki i pozdrawiam


    › Więcej...: Alfa gaśnie podczas jazdy-czujnik temeratury?????

  2. #2
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Zenonzlasu
    Dołączył
    02 2015
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 156 1.8 TS 144 KM |Laguna II Ph II 2.0 16V
    Postów
    922

    Domyślnie

    Pewnie czujnik położenia wału korbowego. Podobno czasem się psuje bez żadnego błędu. Miałem kiedyś w JTD błąd czujnika temperatury wody (nie stykał kabelek), wyświetliła się marchewka na desce i włączył się wentylator, ale auto nawet nie myślało zgasnąć.

  3. #3
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    06 2016
    Auto
    156 sw
    Postów
    34

    Domyślnie

    Pewnie u Ciebie bedzie co innego skoro mowisz ze blad temperatury sie wyswietla ale... Sprawdz przekazniki wszystkie i je przeczysc. Mialem kiedys podobna sytuacje w 1.8 ts, okazalo sie ze zasniedziale styki odcinaly ja po prostu. Kilka awarii juz mialem wlasnie z takich powodow takze profilaktycznie bym je przeskrobal zeby mialy lepszy kontakt

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2010
    Mieszka w
    Świekatowo
    Auto
    Alfa156 1.9jtd. 115km.
    Postów
    6

    Domyślnie

    Dzięki za odpowiedzi ,dzisiaj przejechałem przekaźniki kontakspray ,ale tylko te przy aku. czy są jeszcze gdzieś jakieś ???
    Czy czujnik położenia wału by tak sobie odpalał i gasił auto??pozdrawiam

Podobne wątki

  1. Alfa 147 gaśnie podczas jazdy.
    Utworzone przez Szymon25 w dziale 147
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 03-03-2019, 12:28
  2. Alfa 147 1.9 JTD 8v - gaśnie podczas jazdy
    Utworzone przez Fitek w dziale 147
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-05-2015, 21:56
  3. Alfa gaśnie podczas jazdy
    Utworzone przez Reniek44 w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 04-04-2015, 23:09
  4. Alfa GT gaśnie podczas jazdy
    Utworzone przez slig2 w dziale GT
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 23-11-2014, 00:42
  5. Alfa gaśnie podczas jazdy
    Utworzone przez Kreatyna55 w dziale 166
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 11-06-2014, 11:44

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce