• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

opinie wahacze wirmy SRL - czy ktoś przetestował w AR 156

misior

Nowy
Auto
AR 156 1.9 JTD (932B2) OD 09.1997, 105 KM
Witam znalazłem na allegro przednie wahacze firmy SRL tanie jak barszcz.

Nie wiem czy warto kupić, może ktoś miał z tym styczność więc proszę o opinię jak z wytrzymałością? Naczytałem się opinii o wahaczach SLR ale testowanych w innych autach i były różne, ciekawe jak w alfetce się sprawowały?

Z racji że lubię czasem coś testować kupiłem od nich sprzęgło do 2.4jtd wytrzymało 600km mówię ok zdarza się najlepszym poleciało na reklamacje musiałem kupić nowe więc wpadł kolejny zestaw od nich przejechałem 8tys km znów zerwało nity auto seria nie po wirusie jeżdżę spokojnie tyle z mojej strony dodam że reklamacja ok zwrot gotówki za pierwsze sprzęgło dostalem od sprzedawcy .... Gdybym oddał to komuś do roboty to koszty by się troszkę większe zrobiły tego testowania

Wysłane z mojego HAMMER_ENERGY przy użyciu Tapatalka

Jak wymieniasz sam to się opłaca bo robocizna odpada, u mnie wytrzymują ok 25kkm,wymieniam sam co ok pół roku :)

Ja bym miał na takim przebiegu na 3 lata, więc spoko.
hy hy!

mam 2x górne wahacze tej firmy, powiem tak: Jak jest zimno to skrzypią dopiero jak sie cos ociepli jest w miare znośnie. Aczkolwiek teraz przejechane na nich 20k i juz prawy mam do wymiany, lewy o dziwo nie słychac. Ale wiadomo też po jakich drogach jeżdzisz, Teraz napewno przetestuje inna firme. :)

Jesteś nowy jak widzę to Ci podpowiem, że jak je posmarujesz (te tuleje met.-gum.) to zapadnie cisza, nawet zimą.

Jesteś nowy jak widzę to Ci podpowiem, że jak je posmarujesz (te tuleje met.-gum.) to zapadnie cisza, nawet zimą.

chodzi o posmarowanie tej powierzchni pomiędzy śrubą a guma wahacza?
Czym to smarować? Czy można tylko podczas montażu, czy także jak jest już zamontowany i jak jest zimno słychać skrzypienie?

chodzi o posmarowanie tej powierzchni pomiędzy śrubą a guma wahacza?
Czym to smarować? Czy można tylko podczas montażu, czy także jak jest już zamontowany i jak jest zimno słychać skrzypienie?

Górne wahacze .Przed montażem wyjmij tuleje metalowo-gumowe i posmaruj olejem albo smarem silikonowym.
Pod gumową osłonę sworznia wpuść kilka kropel oleju przekładniowego i rozruszaj sworzeń.
Przedłużysz żywotność x2.

Zrób sobie taki sciągacz z gwintowanego pręta, podkładek i nakretek z Castoramy czy innego marketu.

Pewnie chodzi o ściągacz sworzni. Ja kupiłem za ~35zł i daje radę, kilka razy już zawiechę rozpiął.

Amortyzatory
Powrót