Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar patryk147
    Dołączył
    11 2018
    Auto
    alfa 147 FL & alfa 156 2.5 2003
    Postów
    4

    Domyślnie [156] wymiana świec a po wymianie błąd vdc i immo 2.5 busso

    Witam, dzisiaj wymieniłem świece w mojej alfie 156 2.5. Kiedyś juz wymieniałem cewkę zapłonową, wtedy wszystko poskładałem i było ok. Dziś robiłem to dokładnie tak samo, odpiąłem aku, zdemontowałem dolot, następnie te 2 duże wtyczki które zaznaczyłem na zdjęciu, z tej małej plastikowej puszki rozpiąłem jeden przewód i ją odkręciłem. Do rzeczy zdjąłem pokrywe, wymieniłem świece, wszystko poskładałem do kupy tak jak wtedy, podpinam akumulator, a tu niemiła niespodzianka, auto kręci rozrusznikiem i nie odpala, świeci się na infocenterze VDC failure oraz kontrolka immo. Wszystko co przeczytałem wogóle nie jest powiązane z moja sprawą, bo mi się to stało po wymianie świec. Z góry dziękuje za pomoc.


    › Więcej...: [156] wymiana świec a po wymianie błąd vdc i immo 2.5 busso
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Busso-1-777x437.jpg
Wyświetleń:	0
Rozmiar:	137.5 KB
ID:	264124  

  2. #2
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Dołączył
    01 2007
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, 147 Ti, Lancia Phedra FL, 147 2,0 3D, 147 1,6 FL 5d LPG i GT Q2
    Postów
    7,188

    Domyślnie

    Odpiąłeś wtyczkę od ECU i pewnie też jakąś wtyczkę z tej obudowy czarnej. Tam też jest masa dokręcana do kolektora i może gdzieś jej brakuje stąd takimi błędami sypie. Wygląda na to, że nie ma obwodu albo z braku plusa albo poprzez słaby kontakt z masą.

  3. #3
    Użytkownik Świeżak Avatar AdamKarlino
    Dołączył
    09 2016
    Mieszka w
    Karlino
    Auto
    AR 156FL 1,9 jtd 16v 140KM
    Postów
    240

    Domyślnie

    Ja miałem tak dwa razy: błąd VDC i CODE. Pierwszy raz przy próbach uruchomienia silnika na słabym akumulatorze, drugi raz po wymianie alternatora, która wiązała się z rozpinamiem akumulatora etc.
    W pierwszym przypadku pomogła wymiana akumulatora, w drugim oczyszczenie klem akumulatora i dobre ich dokręcenie.

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar patryk147
    Dołączył
    11 2018
    Auto
    alfa 147 FL & alfa 156 2.5 2003
    Postów
    4

    Domyślnie

    Dzięki za odpowiedź koledzy, @Belfer faktycznie okazało się że nie przykręciłem tej masy, po przykręceniu problem znikł. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 14-05-2018, 14:33
  2. Alfa 156 - immo po wymianie ECU
    Utworzone przez Moto-Lucas w dziale 156
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 14-04-2017, 04:30
  3. [159] Alfa nie widzi kluczyka - problem z immo po wymianie aku ???
    Utworzone przez mcbartkwoiak w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 15-08-2015, 06:55
  4. [146] Po wymianie świec
    Utworzone przez Murcialago w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 17-01-2013, 13:10
  5. 156 2.0 TS + Gaz po wymianie świec.
    Utworzone przez moonraker3 w dziale 156
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 14-06-2012, 10:34

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce