• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Tylny metalowy przewód hamulcowy

Michal74

Nowy
Auto
Alva 156jtd 105km
Witam. Mam pytanko.
Potrzebuję wymienić z prawej strony tylni metalowy przewód chamulcowy. Czy ktoś to robił, czy mógłby mi na pisać jak on idzie, czy przez całą podłogę aż do przodu czy jest gdzieś łączony. Czy z na allegro ktoś go kupował czy lepiej w sklepie.
Z tego co patrzylem pod autem to wchodzi pod tylną belkę i bak, ale może mi się wydaje, może ktoś ma doswiadczenie z wymianą tego.
Im wiecej porad, uwag tym lepiej.

Jutro spojrzę w swojej alfie 156 jak idzie, ale z tego co pamiętam jak zmieniałem tylko że od strony kierowcy, to od natkola tylnego idzie przewód hamulcowy aż do wysokości nóg kierowcy tam jest łączenie. Jutro sprawdzę dokładnie

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka

Ja mam parę uwag.

Do kolegi Michal74: "tylny" nie "tylni". "Hamulcowy" nie "chamulcowy". Co najlepsze, "chamulcowy" nie występuje w języku polskim i nawet podczas pisania posta tutaj autokorekta to wykrywa.
Chociaż w Twojej stopce widnieje "Alva 156", więc nie wiem już czy to jest dla jaj czy przez pomyłkę :)

Do kolegi arni1020: piszemy "nadkola" nie "natkola".

Pozdrawiam ;)

U mnie ten błąd językowy wirnika z ciężkiego dnia wczoraj

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka

Nie mam zamiaru się tłumaczyć, potrzebuję wymienić przewód i to wszystko i chcialem się dowiedzieć jak on jest poprowadzony.

- - - Updated - - -

Kolega arni 1020
Patrzyłeś może jak on jest poprowadzony i gdzie laczenie ma ?

Ja mam parę uwag.

Do kolegi Michal74: "tylny" nie "tylni". "Hamulcowy" nie "chamulcowy". Co najlepsze, "chamulcowy" nie występuje w języku polskim i nawet podczas pisania posta tutaj autokorekta to wykrywa.
Chociaż w Twojej stopce widnieje "Alva 156", więc nie wiem już czy to jest dla jaj czy przez pomyłkę :)

Do kolegi arni1020: piszemy "nadkola" nie "natkola".

Pozdrawiam ;)

100/100. ;)

A w temacie....to łączenie jest z przodu podwozia w okolicach łącznika elestycznego/dola część ściany grodziowej.Już nie pamiętam dokładnie ale może to łączenie być zamaskowane czarną plastikową rynienką.

Amortyzatory
Powrót