Po prostu mechanik w innych autach wymieniał te łożysko i nazywalo sie oporowe, a ze w alfie pierwszy raz i szukal na internecie, to mi powiedział ze mozliwe ze to nazywa sie lozysko mechanizmu różnicowego i ze mam jechac do sklepu i po vinie , czy to oporowe czy mechanizm roznicowegomi sprawdza. Pojechałem do jednego nie był pewny gość, dzwonil gdzies jakis facet powiedział mi ze to to roznicowe. Podal cene, ale nie kupilem mialem wątpliwości. Pojechalem do innego sklepu, tez typek gdzies zadzwonily, na e-mail dostal opis i rysunek, oczywiscie nie bylo to nigdzie opisane jak to wyglada i co to jest, byly lozyska igiełkowe, przegubu itd, nie bylo widac elementu, którego szukam. Wyslal mnie i mowi ze jak wyciągnę część mam przyjechać. Nie moge wyciagnac czesci bo autem jeżdżę do pracy. Chce kupic bez wyciągania i rb sb kłopotów jechac z nowym wsadzić i wymienić. Na necie po vinie poszukalem tego różnicowego i zamówiłem za 50zl , w sklepie za tej samej firmy gosc chcial 90zl ( obecnie kupno anulowalem, napisalem do sprzedającego zeby narazie sie wstrzymal z wysyłką, paczke mial juz przygotowana ale udalo mi sie w ostatniej chwili. Z tego ze nie wiem co zamówić dokladnie by nie bylo lipy postanowiłem sie tu zarejestrować, bo slyszalem dobre opinie o forum, ale jestem przerażony kazdy tylko czepia sie mechanika, a konkretnej odpowiedzi nie dostalem do teraz ( auta nie chce sprzedawać sam włożyłem juz tyle siana ze naprawde zal sprzedawać ( założę sie ze przez te 3 lata 15kola to malo)
Nwm czemu ale lubie to auto mimo wkładu, bi zawsze wróciłem na nim do domu na kółkach z dalekich tras, nie chce sprzedawać.
Oczekuje tylko prostej odpowiedzi tak to to łożysko sie nie martw. Nie to inne łożysko, tego którego szukasz to sie nazywa tak:xyz
- - - Updated - - -
A co do mechanika, ma bobra renomę, cala rodzina do niego jeździ i znajomi, co prawda rb po godzinach, ale nikt nie narzeka, az trudno złapać wolny termin wiec mysle ze wie co rb. I kazdy go chwali tani dobry naprawi i naprawdę warto, minus raki ze musisz mu czesci dowieść i załatwić.
Pierwszy raz sie spotkałem ze jest czegoś nie pewny jak to sie nazywa.