Alfons1992
Nowy
- Auto
- 156 2.0 TS 156 V6
Witam czy jest możliwość wyciągnięcia pasa przedniego, chodzi mi dokładnie o ramę która jest przymocowana do podłużnic. Czy to jest zaspawane i nie ma szans tego ruszyć?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam czy jest możliwość wyciągnięcia pasa przedniego, chodzi mi dokładnie o ramę która jest przymocowana do podłużnic.
Artur, ale że Ty napisałeś, że się nie da, gościu który swap z tsa na v6 robi![]()
Zawsze wiatr w oczyno to mam misje wyciągnąć silnik bez kanału i podnośnika ... Może już ktoś tak robił i ma jakieś cenne rady ?
Z ta rurka to mozesz miec problem.. jednak troche wazy.. na dol bez kanalu tez da rade.. ale do tego najlepiej miec najazdy.. pozniej podkladasz cos pod silnik i podnosisz przod samochodu i powinno dac rade.. ale na betonie nie wiem czy pojdzie tyle do gory zeby wyjac caly silnik.. daj znac jak zrobisz..
Do wyjęcia dołem nie potrzeba podnośnika ani kanału.
Czyli co odkręcić wszystko, podstawić najlepiej paleciaka pod silnik, buda do góry i gotowe ? Ogólnie już zamotałem wyciągarkę do 300kg ale jak dołem ma pójść lepiej to nie bede sie szarpał górą
A skąd będzie wiedział że z innego auta? Poza tym wszystko co przykręcone to element wymienny.Nie będe zakładał nowego tematu ale sprawa jest taka że musze wymienić wzmocnienie pasa przedniego ( to co da się odkrecic) poprzedni własciciel wciągał go na lawete za te pas bo nie miał tego bolca holowniczego i teraz maska nie chce dobrze spasować a prostowanie nie wyjdzie idealnie jak nowe. I teraz pytanie czy wystarczy tylko przełożyc tą tabliczke znamieniową i wszystko bedzie cacy? przy kontrolach nikt sie nie doczepi ze element jest z innego auta ?