• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Opinie o częściach z MaxGear.

• Autor wątku Autor wątku Dna
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Dna

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Siemka

Posiadam 156 19. JTD 115 KM Z 2005 i mam mały remont w aucie, mianowicie wymieniam przednie amortyzatory i trafiłem na część z MaxGeara i szczerze nie słyszałem o niej zbyt wiele w necie jak to w necie opinie są różne. Montował już ktoś części z tej marki czy jest to jakiś tania chińszczyzna czy lepsza półka? Z góry już dziękuje za pomoc :)

Jak masz zamiar sprzedawać auto w ciągu roku, to śmiało zakładaj :D niższa półka, zależy jaką partię trafisz. Jakieś elementy montowałem i nie płakałem, ale nie były aż takie znaczące jak rolki rozrządu, paski czy końcówki drążków :D

Wysłane z mojego U11_Plus przy użyciu Tapatalka

Maxgear to śmietnik, jak kolega wyżej pisał: jak chcesz dłużej pojeździć to dopłać do czegoś sensownego.

Z tego co się orientuje to tak jak koledzy wyżej napisał, raczej bym szukał czego sensowniejszego niż Maxgear, jest to tak jak napisałeś "tania chińszczyzna" i raczej też takie opinie zbiera.

Nie zakładaj tego badziewia bo będziesz żałował. Dałbym Bilstein/Kayaba/Sachs.

MaxGear to ta sama półka co NTY, Denckermann i Kamoka, czyli niżej się nie da. Opinie mają słabe i chyba ktoś na forum już pytał o jakąś część z Maxgear i zebrała raczej negatywne oceny.

MaxGear to ta sama półka co NTY, Denckermann i Kamoka, czyli niżej się nie da. Opinie mają słabe i chyba ktoś na forum już pytał o jakąś część z Maxgear i zebrała raczej negatywne oceny.
Jak się nie da niżej? Starsi pamiętają jeszcze firmę, z rozsypującymi się elementami w rękach, ale bijącą wszystkich cenami - HART :D

Ostatnio jeszcze gdzieś mi się przewinęły ich produkty :D

Dodam tylko, że nie wszystko co TRW jest złotem!! ;)

W życiu kieruje się zasadą, żeby unikać marki kamoka i maxgear :cool: a tak serio to z własnego doświadczenia sugeruję unikać i poczytać opinie na internecie

Jak się nie da niżej? Starsi pamiętają jeszcze firmę, z rozsypującymi się elementami w rękach, ale bijącą wszystkich cenami - HART :D

Ostatnio jeszcze gdzieś mi się przewinęły ich produkty :D

Nie zapominajmy o "fast" i "qap" zwane kupa :-)

Nie jest tak źle, albo inaczej są wyjątki założyłem na tył do mk IV amorki w/w firmy i ładnych parę lat przelatały po krakowskich dziurach.

Max gery produkuja dla hurtowni auto partner.. sa to najtansze czesci jakie moga byc..

Wnioskuję po waszych opiniach to lepiej sobie odpuścić części z Maxgear i Kamoka. Jeszcze raz dzięki za pomoc :)

Założyłem górne wahacze MaxGear do 2.4. Jeżdżę obniżoną sztuką o 4cm, na 18 calowych felgach, dystansach, przejechałem juz 25 tysięcy i nic się z nimi nie dzieje ;) Wszyscy tak narzekają, że do zawieszenia tylko TRW bo inne padaka, omijajcie dziury to będzie wam żyć długo i szczęśliwie ;)

Na Fast też każdy nadaje a górny przedni wahacz w 166 wytrzymał mi dobre 60tys km.

Amortyzatory
Powrót