jeśli świecenie kontrolki nie powoduje światło stopu i świeci niezależnie od wybojów to zważywszy na ostatnie dni instalacja jest gdzieś zawilgocona
jeśli świecenie kontrolki nie powoduje światło stopu i świeci niezależnie od wybojów to zważywszy na ostatnie dni instalacja jest gdzieś zawilgocona
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Mam to samo-znaczy zapala sie na chwile potem gasnie. Żarówki sprawdzone, takze pewnie to objaw zawilgocenia. W naszej lanci pojawia sie taki sam objaw w czasie mrozów, a tez wszystkie swiatła w porzadku. Takze przypuszczam, ze włoskie auta juz tak maja![]()
Włoskie auta nie sa po to aby po nich jezdzić, tylko po to aby je ujeżdżać !
sprawdź oświetlenie tablicy ,często się tam luzuje od zamykania tylnej klapy czyli ostrego trzaskania![]()
Witam u mnie padła żarówka z przodu, wymieniłem ją ale ta kontrolka cały czas się dalej świeci. Co może być przyczyną?
Ja bym obstawiał za podświetleniem tablicy rejestracyjnej...![]()
Ja miałem ten sam problem z lewym stopem- raz działał raz nie w zależności od nierównosci na drodzewymiana żarówek może pomóc zwłaszcza ze nie sa jakos szczególnie drogie + czyszczenie styków
Czasem jeszcze to plastikowe osadzenie żarówek z tyłu (co jest wyjmowalne) może dawać takie objawy. Metalowe blaszki są nadlane tym plastikiem i czasem pękają te nadlewy. Warto to sprawdzić bo ja tak miałem, tyle że zawias twardy stąd się to zrobiło.
Dodam, że jeżeli to będzie przyczyną, to można rozgrzać plastik, ale koniecznie ten sam, czyli z jakiego nieważnego miejsca i "przeszczepić". Działa do dzisiaj.