Pytanie odnośnie serwisu.

Auto
AR 156 1.6 T.SPARK 1998 r
Może sie orientujecie jka to jest z autoryzowanymi serwisami.
Czy jest mozliwosc kupna swoją drogą cześci zamienników bądź też oryginalnych i oddania ich ze swoja Alfą do seriwsu???
Czy w serwisie zajmuja sie tylko autami jesli to odnich części będą kupione.
Kiedys obiło mi sie o uszy ze jest taka mozliwosc tylko ze nie daja zadnej gwarancji na robocizne.
Nie usmiecha mi sie kupować od nich cześci, niezłe przebitki mają :lol: a jak robic to u nich wiadomo aparatura , sprzęt itp.
Poniewarz nie znam żadnego prywatnego warsztatu który by sie specjalizowal w alfach, a na dodatek wiele warsztatów nie podejmuje sie napraw aut tej marki.

Ja w ASO robiłię tylko poważne naprawy jak: rozrząd, wyciek oleju na łaczeniu silnika ze skrzynią i podłączenie pod kompa. A wszytkie inne naprawy eksploatacyjne u zwykłych mechaników.

no tak tylk oze ja jezdzilem po majstrach zeby wymienili mi swieczki bo nie mma klucza zgodzil sie piąty mechanik :D inni mówili tak " robilem kiedys Alfę i mam przykre doświadczenia :/. W tym co mi swiece wymienili pytalłem czy wariata mi wymieni powiedzial ze do tego nie bedzie sie dotykał. Więc wyboru nie mam. Chodzi mi o to czy serwis podejmuje sie naprawy na częściach które sam kupie i nie koniecznie oryginalne.

Większość się podejmuje, sam naprawiałem w ASO w Płocku, część robiłem z ich częściami ( ze względu na gwarancje=rozrząd) resztę jechałem ze swoimi częściami i nie robili problemów ale na pewno trzeba się umawiać wcześniej i mówić wprost ze własne części będziesz miał

Więc ja chyba mam podobny problem, a napisz mi jeszcze jak możesz gdzie sie sprawdza stan płynu hamulcowego.
Pozdrawiam.

gdzie sie sprawdza stan płynu hamulcowego
Ile jest płynu? Bez przesady ... chyba to podstawowa wiadomość jeśli chodzi o użytkowanie auta?
Po prawej przy samym wspomaganiu masz pojemniczek i jest tam znacznik, do tego gdy jest za mało pali się kontrolka.

Bez problemu przyjęli mnie we Fiacie z moimi częściami. Kupiłem oryginalne przez internet i wyszło mnie to o połowę taniej jak w ASO. Gwarancję dostałem pełną oraz wpis do książki. Proponowali też równie drogie zamienniki, na które dają gwarancję, ale na mniej kilometrów.
Czyli bez problemu, ale najpierw pojechałem i ugadałem wszystko, przy okazji kupując jakieś pierdoły, typu zaślepka do bagażnika, paraflu - tak żeby zmylić trochę trop :)

No i pieknie, i Ty zadowolony (bo zostało na opicie) i ASO (bo nie mieli zastoju w pracy i też swoje przycięli), tak jak powiedziałem wystarczy pogadac i bedzie git
Pozdro

Amortyzatory
Powrót