Witam!
Również mam problem ze spryskiwaczami, oczywiście przedniej i tylnej szyby i chyba nie będzie tak różowo że tylko pompka do wymiany:/ Pewnego dnia przestały działać i do tej pory nie chcą.
A więc tak płyn jest. Pompka działa bo podłączałem na krótko do aku. Natomiast do wtyczki prąd nie dochodzi. Bezpieczniki sprawdzałem i są ok. Przekaźniki T12 i konektor A (jeśli dobrze mi się wydaję jest to taka niebieska duża wtyczka obok bezpieczników) też wydają się w porządku. Doszliśmy z kolegą w końcu do kolumny kierowniczej i tam do wiązki prowadzącej do wtyczki łączącej się z dźwignią przełączników i na tym utknęliśmy, dużo kabli i nie podpisane styki żeby zrobić obwód. Ściągnąłem sobie z eLearn'a schemat elektryczny, opis funkcjonowania itp do spryskiwaczy szyb i z tego próbowaliśmy dochodzić co jest grane ale tak jak mówiłem w tej wtyczce nie podpisane są styki:/
Co może być przyczyną że do wtyczki przy pompce nie dochodzi prąd? Proszę o jakąś radę jak się z tym uporać bo nadchodzi jesień i zima a bez spryskiwaczy będzie duża lipa. Pisałem o tym w dziale 147 ale nikt mi nie odpowiada.
Pzdr.