Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: szarpanie nieregularna praca a sonda i katalizator

mijagi156 2.0
    Gość

Domyślnie szarpanie nieregularna praca a sonda i katalizator

witam wszystkich..
    wlasnie przyjechalem do domu od mechanika a dokladnie przed wczoraj oddalem swoj samochod w rece fachowcow z serwisu boscha. moim problemem byla nieregularna praca silnika,szarpania przy gwaltownym nacisnieciu gazu kopcenie na bialo i duze spalanie
    dzsiaj jest juz wszystko swietnie mechanik mowil ze dlugo i szczegolowo wszystko sprawdzal. okazalo sie ze jest jeden blad na sondzie lambda przed katalizatorem..po wykasowaniu go i przejechaniu kilku km blad znowu wyskakiwal. wiec w jakis sposob doszedl do wniosku ze moge miec zapchany katalizator... i to byl on, wklad sie rozsypal pokazywal mi go... wywalil kata,zaadoptowal sonde lambda i inne parametry i jest ok dodam ze myslalem nad zmiana przeplywki i lambdy.... ale narazie nie mam takiej potrzeby...pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar minciu
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Auto
    156 2.4JTD 2002r 150KM CF3

Domyślnie

Ale kata zabrałeś ze sobą i sprzedasz na skupie za 200zl? Czy zapłąciłęś mu za robotę, części i jeszcze sprezentowałeś 200zl? Zamiast kata masz strumienicę?
    DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora

Chetnie Pomoge w zakresie:
    AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
    MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
    STAG KME - instalacje LPG

dududs
    Gość

Domyślnie

minciu jak sprawdzic kata czy nie jest zapchany??

ori
    Gość

Domyślnie

z tego ci mi wiadomo to popukać w niego jak jest odgłośc sypiącego się piasku to do wymiany. pozdro

mijagi156 2.0
    Gość

Domyślnie

kata mam ja juz wiem co z nim zrobic strumienicy nie mam, ale bedzie trzeba z czasem sobie ja ogarnac bo troche brzeczy przy wyzszych obr za calosc zaplacilem 220 zl

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sasza
    Mieszka w
    Pł‚ock, Poland, Poland
    Auto
    AR Giulia 2.0 Veloce Q2 Ti

Domyślnie

W mojej dzieje sie podobnie pojade i sprawdze czy to moze być wlasnie ten problem dzieki za podpowiedź. Mi z wyliczen wyszlo 23litry/150km przy bardzo spokojnej i delikatnej jezdzie po miescie. Nie zartuje

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

..okazalo sie ze jest jeden blad na sondzie lambda przed katalizatorem.. ..
    - małe pytanie , wiesz może ile masz, miałeś sond lambda ?, przed i za katalizatorem
    - a to był dobry mechanik, jakie sprawiał wrazenie, czy tylko cały czas mówił ?
    Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 23-10-2009 o 06:50
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sasza
    Mieszka w
    Pł‚ock, Poland, Poland
    Auto
    AR Giulia 2.0 Veloce Q2 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Sasza Zobacz post
    W mojej dzieje sie podobnie pojade i sprawdze czy to moze być wlasnie ten problem dzieki za podpowiedź. Mi z wyliczen wyszlo 23litry/150km przy bardzo spokojnej i delikatnej jezdzie po miescie. Nie zartuje
    To normalne zeby tyle palila?? bo mi sie raczej nie wydaje. Wczesniej jezdzilem Lybra 1.6 SW i palila mi ok 8-9/100km a w tej wychodzi 17l/100 porazka. Wie ktos moze ile by kosztowala naprawa w serwisie autoryzowanym??

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

To normalne zeby tyle palila?? bo mi sie raczej nie wydaje. Wczesniej jezdzilem Lybra 1.6 SW i palila mi ok 8-9/100km a w tej wychodzi 17l/100 porazka. Wie ktos moze ile by kosztowala naprawa w serwisie autoryzowanym??
    Ale co Ty chcesz naprawiać? Bo zużycie paliwa może mieć wiele przyczyn.

mijagi156 2.0
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bubu321 Zobacz post
    - małe pytanie , wiesz może ile masz, miałeś sond lambda ?, przed i za katalizatorem
    - a to był dobry mechanik, jakie sprawiał wrazenie, czy tylko cały czas mówił ?
    mam jedna sonde lambda przed samym katem,ten mechanik wydawal sie naprawde dobry... ladnych pare kilometrow wyjedzil zanim doszedl do tego. dlugo i doglebnie objasnial mi cala sprawe wlasnie wroclem z miasta jakies 10-15 kucy wrocilo

---------- Post dodany o godzinie 20:23 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:16 ----------

ja pojechalem do serwisu spytac sie ile wezma za adaptacje sondy bo taka chcialem sobie kupic i zalozyc sam. a gosc mi na psychike wsiadl i powiedzial ze zaczynam od dupy strony.. no i umowilem sie na kompletna diagnostyke silnika...koszt od 80-120zl.i wtedy wiadomo co jest nie tak a nie w ciemno wymieniac