przerabianie lamp przednich

kamien007

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 3.2 Q2 rok 02 Azzurro Nuvola
witam szukam i szukam ale nie moge znaleśc.
mam jedna lampę angielska psiałem już o tym. niestarć mnie na zestaw z allegro lamp na PL. wiec tak poczytałem i ogólnie. ze mozna wsadzić soczewkę w lampę H7 , i teraz czy takie coś jest trudne czy trzeba rozklejać lampę.
a i gdzie dostać ten zestaw do montażu takiej soczewki. na allegro widzialem ze ktoś przerabia za Poznaniem ale to za daleko. cena 240zł w mare tyle jeszcze mogę dać za taka operacje. moze ktos na Lubelskim tak przerabia.
proszę o jakeis rady linki
dziekuje.

Kolego same soczewki to 150-200zł za Helle, chyba że jakies chinczyki na siłe wpakujesz. Podejzewam ze cena 240zł to cena za sama robote bez soczewek.

na allegro gosc to robi, wysylasz mu lampe i za 240 zl montuje Ci soczewki a jakbys chcial cala lampe od niego kupic to cos kolo 500 zl o ile dobrze pamietam, zle to nie wygladalo na fotkach ale to tylko fotki wiec nie moge polecic

Jeżeli chcesz montować soczewkę, to bez rozklejenia reflektora się nie obejdzie.
Mówisz, że masz jeden reflektore z wersji angielskiej, poszukaj więc na allegro reflektora z wersji europejskiej, albo napisz do szwagrów z Ciechanowa, z pewnością mają i targuj się!
Pozdrawiam.
- Rafał

nie mają,nie mają bo ja wszystkie wykupiłem... :dance3: :dance3: :dance3:
Było do przewidzenia. He he :)
Więc trzeba teraz kupić u Ciebie, albo szukać po allegro u rozbitków, z pewnością jedna się znajdzie.
Pozdrawiam.
- Rafał

czy aby wymontować lampy przednie trzeba odkręcać musowo zderzak przedni??
czytałem ze na forum ktoś wymontował je bez odkręcania zderzaka. czy mógł bym prosić o jakieś instrukcje ,albo o fotki jak tego dokonać?

czy aby wymontować lampy przednie trzeba odkręcać musowo zderzak przedni?? czytałem ze na forum ktoś wymontował je bez odkręcania zderzaka. czy mógł bym prosić o jakieś instrukcje ,albo o fotki jak tego dokonać?

Nie trzeba demontować całego - wystarczy popuścić najpierw z jednej strony a później z drugiej . U mnie nie było możliwości dostać się do bocznego uchwytu lampy bez demontażu : - kół , osłony nadkoli . Wtedy luzujesz zderzak na jednym boku i po kłopocie .

uu to trochę jest, bo nadkola już demontowałem nie jest to za prosta czynność, łatowej się je montuje niż demontuje.
hm tylko jak wymontuje lampy to co zrobić, jak samochód stał będzie pod blokiem? jakies rady?

Amortyzatory
Powrót