• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Światła pozycyjne nie gasną.

• Autor wątku Autor wątku hux
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hux

Guest
Po wyłączeniu zapłonu światła pozycyjne (dwa tylne i prawe przednie) nie gasną, lecz żarzą się lekko. U jednego elektryka już byłem, ale rozkłada ręce. Gdzieś znalazłem, że jakiś sterownik świateł szwankuje? Może to to? Ma ktoś jakiś pomysł?

Ha! Zrobione :)
Po kolei: zaczęło się od tego, że zauważyłem błyśnięcie kontrolki awarii świateł przy naciskaniu hamulca, potem zorientowałem się, że postojowe z tyłu lekko się żarzą. Elektryk coś pokombinował z masą i postojowe mocniej zaczęły świecić plus rozjarzyło się postojowe z przodu z lewej strony. Tu już było niedobrze, bo musiałem odpiąć akumlator, żeby się nie rozładował.
W sieci znalazłem podobny problem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1417485.html ale jako że słaby ze mnie elektryk/elektronik, więc odpuściłem sobie lutowanie układów scalonych.
Kupiłem natomiast obrotomierz, podmieniłem i DZIAŁA!
Przynajmniej na razie ;)
Post zostawiam dla potomności, może się komuś przyda.

nie mam tego problemu, ale super by było, gdyby każdy na koniec swojego problemu podawał jego rozwiązanie.

Yo, wiecie moze jak wylaczyc swiatla pozycyjne i mijania przy wlaczonym silniku w 159-ce ? Probowalem pokretlem w dzwigni sterowania i nic. Swiatla sie pala razem z zielonymi kontrolkami.

Amortyzatory
Powrót