na rysunku elementy 12,13,14. Miałem podobny problem ostatnio, też z dnia na dzień duży luz i poza luzem na wspominanej tulejce miałem nie do końca sprawną pompkę, w pierwszej fazie pomimo wciskania sprzędła nie dawała ciśnienia. Zamontowana nowa TRW, nowy płyn, przy odpowietrzaniu przelałem przez układ ok 0,5l płynu.
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Odgrzejemam niestety podobny problem. Sprzęgło łapie od samej podłogi i od paru dni ciezko wrzucić biegi, z dnia na dzień ciężej i jak staram się wrzucić jedynkę bądź wsteczny auto delikatnie porusza się do przodu albo tyłu, tak jakby sprzęgło nie do końca wysprzeglalo skrzynie. Dwumas i sprzęgło ok. Pacjent to alfa 156 fl 1,9 jtd 16v 140km. Jak obstawiacie pompa czy wysprzeglik? Ewentualnie jak zdiagnozować czy pompa czy wysprzeglik? Dodam że na pedale luzow nie ma ale ma dość krotki skok jest o wiele niższej niż inne pedały.
Wysprzęglik ma mieć ruch ok 16 mm przy naciskaniu pedału sprzęgła. Sprawdź to.
Chyba problem znaleziony. Gdzies wyczytalem żeby dźwigać pedał sprzegla i zobaczyc co bedzie. Dzwignalem troche do gory i zostal w tej pozycji i biegi wchodzą cudownie. Zajrzalem pod pedal sprzegla no i sprezynka wspomagajaca jest pęknięta :/ czy to moze byc winowajca wszystkiego?
Jest przetłoczenie w grodzi na to.
Wydymione samsungiem.
Dzięki. Jutro looknę dokładniej![]()