Przekładka kierownicy.

• Autor wątku Autor wątku marek445
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marek445

Guest
Witam wszystkich. Mam do was pytanie a mianowicie chodzi mi o przełożenie kierownicy ze standardowej skórzanej na taką samą tylko że wielofunkcyjną. Radio mam oryginalne na CD. Wiem że można podłączyć do tego radyjka tą kierownicę wielofunkcyjną. Powiedzcie mi co potrzebuję do podłączenia tej kierownicy? Wiem ze jakąś tasiemkę od aigbag-u i do tej tasiemki jakąś wiązkę od radyjka ale dokładnie nie za bardzo kojarzę o co biega. Może mi ktoś wyjaśnić dokładniej w czym problem i gdzie taką tasiemkę, wiązkę od radia do tasiemki mogę kupić żeby pasowała do tej kierownicy wielofunkcyjnej? Za odp z góry dzięki. Pozdrawiam serdecznie.

Rowniez chcialbym sie podlaczyc do pytania. I jak wogole, zmienic ta kierownice, bo nie moge znalezc manuala i czy poduczka od zwyklej pasuje do tej multifunkcyjnej czy nie ?

też jestem ciekaw tej operacji bo multifunkcyjna by się przydała :)

Temat było i to dość dobrze opisany. Opcja szukaj powinna pomóc. W skrócie musisz mieć nie tylko inną kierownicę, taśmę ale także wiązkę idącą z kolumny kierowniczej m.in. do radia.

Ja wrzucałem kiere multifunkcyjną do alfy przed FL. Więc tak, wieloklin ten sam, kostka poduszki nie wiem czy pasuje (bo zmieniałem z wiązką), ale mogę to sprawdzić, z tym, że nawet jak nie pasuje to nie problem ją wymienić. Jeśli chcemy korzystać z multifunkcji trzeba będzie przełożyć również moduł taśmy łączącej kierownice z resztą auta (taśma przed FL posiada tylko 4 styki, a do multifunkcji potrzebne jest jeszcze 6 dodatkowych). Jeśli zmienimy cały moduł z taśmą to dochodzi wymiana modułu przełączników przy kierownicy, moduł po lifcie ma inaczej rozwiązane wyłączanie kierunkowskazów przy kręceniu kierownicą, i jeśli tego nie przełożymy to kierunki nie będą same odbijać.
Myślę, że dość jasno opisałem problem :)

Kolego Belfer27, opcja szukaj, znalazla mi dwa tematy tylko. Ten i jeszcze jeden, choc nie do konca zwiazany z tym o co pytam/pytamy. Stad tez podlaczylem sie do jakiegos starego tematu, a nie zakladalem nowego.

Kolego iNTELL, piekne dziekuje za informacje. Wychodzi na to, ze gra nie warta swieczki jednak.

Dzieki panowie za informacje :)

czyli co nie opłaca sie przekładać multi? posiadam AR 147 TS 1.6 120KM posiada prawie wszystko oprócz czujnika deszczu esp no i kierownicy a no i navi . kierownicy na otomoto jest z rozbitych na cześci chcą 100zł + przesyłka czy aż tyle jest przy tym grzebania że aż się nie opłaci? a przy przekładaniu poduch nie wyskoczy albo czy kontrolka airbagu potem sie nie zaświeci?

a przy przekładaniu poduch nie wyskoczy albo czy kontrolka airbagu potem sie nie zaświeci?

Zanim zabierasz się za takie operacje odłączasz akumulator, więc co ma się wydarzyć?... Jak wykonasz całą operację, to nic Ci się nie zaświeci.

do poki nie przekrecisz zaplonu poduszki sie nie zappala, mozna swobodnie je, demontowac, druga sprawa jak juz sie ma ta multifunkcje to pierwszy miesiac uzywa sie jej za czesto a pozniej spporadycznie pozdrawiam

intell sprawdź u siebie czy kierunkowskazy odbijają ci po przekręceniu kierownicy o 90 stopni bo jak ja u siebie wymieniałem kierownice to musiałem wymienić taśmę od 147 bo kierownica od wersji po lifcie jest obrócona o 90 stopni dlatego nie odbijają normalnie kierunki. jeśli ktoś ma wiązkę od radia przy kierownicy to wystarczy tylko kierownica wielofunkcyjna z taśmą i przełożyć przy tej operacji sprawdźcie czy macie wiązkę do tempomatu i też bez problemu można założyć tylko dźwigienkę sterowania.

Amortyzatory
Powrót