• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Blad poduszki po wystrzale napinaczy

• Autor wątku Autor wątku piotr9008
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotr9008

Guest
Witam kolegow.
Kupilem auto z wystrzelonymi napinaczami pasow z bledem poduszki powietrznej.
Kupilem uzywane pasy na allegro, wymienilem.
Pojechalem na skasowanie bledu, na co mechanik powiedzial mi, ze wraz z napinaczami musialy wystrzelic poduszki i kasowanie nic nie da bo trzeba przeprogramowac centralke. Prosilem go zeby podlaczyl do komputera i zobaczyl jakie elementy mialy interwencje, ale stwierdzil ze pokaze tylko blad ukladu.
Jestescie w stanie mi cos poradzic?
Pozdrawiam.

Napinacze zadziałają razem z poduszkami, same nie wystrzelą. Mechanik pewnie ma racje, szukaj magików od napraw poduszek (nie wiem jak w twojej okolicy, u mnie jest ich sporo) oni potrafią wgrać nowy program w eprom sterownika. No i zakup samych jaśków Ciebie nie ominie bo pewnie ich nie ma. (nowy program z kasowaniem błędów kosztował mnie 130zł, padł mi akumulator latem) dodatkowo sprawdzili działanie czujnika obecności pasażera, i działanie wyłącznika na kluczyk.

Napinacze zadziałają razem z poduszkami, same nie wystrzelą

Otóż i wystrzelą. System rozpoznaje siłę uderzenia i steruje poszczególnymi częściami które mają zadziałać przy niedużych zderzeniach odpalą albo i nie same napinacze, przy większych leci wszystko. System rozpoznaje też czy jedzie sam kierowca czy ma pasażera i wtedy w zależności od tego odpala jeden albo 2 napinacze.

Napinacze mogą zadziałać a poduszki nie wystrzelą - sprawdziłem to doświadczalnie. Jedź do kogoś kto będzie dysponował lepszym oprogramowaniem

Amortyzatory
Powrót