Maciek-156, czujnik założony nowy 4 miesiące temu. Dziś znowu, ciężko pali z 10 sekund kręcenia, zapala i jadę. Ale np miałem sytuację dziś że zapaliła za drugim razem, przejechałem 3km, postał poźniej z 5 min nie gasiłem, znowu kilometr, chwilka przerwy na wolnych, wysadzałem pasażera z krótką rozmową i ruszyłem, więc zgasł kontrolka od wtrysku się zaświeciła. Próba odpalenia 1 - zgon, za drugim razem zapalił ale strasznie ciężko, po długim kręceniu i z zapaloną kontrolką bo nie zgasłą jak inne dopiero gdy zagadał.
Myślisz że to czujnik? Jeśli tak to walę na reklamację, dodam że tak już było gdy go zakupiłem mechanik stwierdził że to przez spadki napięcia na instalacji i zrobił, ale na moja wyraźną prośbę wymienił też ten czujnik, bo stwierdziłem ze przy 7000PLN (za naprawy: remont silnika, połowa elektroniki, etc...) te 150 nie zrobi wielkiej różnicy.
Czy FiatECUscan pokaże mi błąd czujnika, bo z Alfadiagiem nie mogę się skomunikować jakiś błąd EFCE..... i brak dostępu do pliku log, który istnieje już w folderze programu.