Możesz dolać ponad, co nie wciągnie układ to zleci właśnie tym wężykiem![]()
Możesz dolać ponad, co nie wciągnie układ to zleci właśnie tym wężykiem![]()
Pewnie masz zapowietrzony układ wspomagania i dlatego te "syki". Miałem to samo u siebie jak wymieniłem pompę. Wyleczyłem się z tego poprzez otworzenie pojemniczka z płynem, odpaliłem silnik i pokręciłem trochę kierownica, powietrze z pompy wyszło i już jest git![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Odkopuję, Panowie mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego w gorące dni syczy z okolic kierownicy przy skręcaniu? Dźwięk dochodzi prosto z kierownicy w kabinie, dodam, że jak się rozgrzeje trochę to słabnie wspomaganie, ale myślę, że to wina pompy, płyn nie ucieka i jest czysty.
A nie syczy klima?? Jak coś to mam sprawną sprawdzoną pompę, którą kupiłem przez błędną diagnozę.
Nie to nie klima, syczy tylko podczas kręcenia kierownicą jak zaczyna ciężej chodzić, z resztą lekko chodzi tylko rano po kilku minutkach w takich temperaturach jak mamy teraz wspomaganie znacząco słabnie.
Jak nie zmienisz pompy to się nie dowiesz czy to ona. Ewentualnie maglownica może być uszkodzona. Po rozgrzaniu płyn jest rzadki i gdzieś gubi ciśnienie
Również tak myślę, tylko, że właśnie wystąpiło to syczenie i pomyślałem sobie, że może coś innego powoduje częściową utratę wspomagania.