Dzięki za zainteresowanie
Jeżeli chodzi o ciężkie odpalanie mojej 2.4 to nic się nie zmieniło- niestety...
Po podłączeniu pod kompa - usterek brak
Pompa wysokiego ciśnienia OK - ciśnienie OK
Ciśnienie paliwa z baku OK
Wszystko niby w normie a nie pali jak trzeba
Regulator - nie wykazuje błędów
Czujnik kątowy wałka rozrządu nie wykazuje błędów
Paliwo dobrej jakości (wnioskuję po tym iż mam 2 inne diesle)
Owa klapka do gaszenia - czysta jak nowa na zgaszonym silniku otwarta
Samochód po odpaleniu pracuje równo nie kopci....
Akumulator nowy tak kręci (
http://www.youtube.com/watch?v=1BZTWmQV2Dw)
Świece żarowe nowe
Spadek na świecach 11,7 V (na grzaniu) - grzeją jakieś 5 sekund dłużej niż pokazuje to kontrolka na desce - sprawdzałem żarówką stąd wnioskuję że sterownik świec OK
Ja podejrzewam czujnik kątowy położenia wałka rozrządu - niby jest OK bo nie pokazuje błędu lecz błąd pokaże dopiero wtedy jak całkiem padnie - tak myślę. Wymienię go dopiero na wiosnę przy okazji zmiany rozrządu
Nie mam pojęcia w czym tkwi przyczyna moich niedomagań.....
Może występuje taki sam problem jak w TDI na pompowtryskach z podawaniem paliwa..... (wtryski podają paliwo przy wyższych obrotach wału - nie pamiętam dokładnie ile, ale jak się zmieni tą wartość na niższą to palą od strzała) tylko nie wiem czy w CR też tak jest Sterownik niby ten sam co w TDI na pompowtryskach (nie licząc różnicy w złączu do niego :>)
Co z tego że auto piękne jak wstyd rano do niego wsiadać....... nie podoba mi się to.....
Czekam z niecierpliwością na jakieś sugestie i porady
Jak będę miał czas to wrzucę screny z wartościami pomiarowymi z kompa - może w sobotę zrobie i zapiszę