czujnik położenia pedału sprzęgła

Pio84

Nowy
Witam

Dzis podpinałem moje autko AR156 1.9jtd 77kw 99r o komputera.
Podpinana była z okazji kasowania błędu po wymianie świec ktore padły :(

Komputer poza błedami których sie spodziewalismy i dały sie usunąc wyplul jeszcze jeden:

Czujnik położenia pedału sprzegła - sygnał nieprawidłowy...

Auto jeździ normalnie, nic sie nie dzieje.

Co to za czujnik? Gdzie go znajdę oraz jaki jest ewentualny jego koszt... Moze jakies standardowe usterki z tym związane???
Jakiekolwik pomysły?

Pozdrawiam
Pio84

ok rozumiem ale czy awaria tego czujnika powoduje cos zlego??? tzn czy ma wpływ na prace silnika ,osiągi itp ??? generalnie pozatym ze przez przypadek to odkrylismy to nawet ym niewiedział o tym błedzie :D

Może ktoś wcześniej wymienił czujnik a błędu nie wykasował.

Czujnik się przycina - wymaga czasem przesmarowania - bład ma wpływ na przyspieszanie jeśli ktos jeździ na tempomacie

Co to za czujnik? Gdzie go znajdę oraz jaki jest ewentualny jego koszt... Moze jakies standardowe usterki z tym związane???
Jakiekolwik pomysły?

zwykle nie łączy biała kostka potencjometru, które jest gdzieś przy sterowniku na prawym nadkolu. Wystarczy zlutować albo poprawić kontakt.

dzieki bedzie mi teraz latwiej zlokalizowac co boli moja belle

---------- Post dodany o godzinie 19:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:13 ----------

dzieki sprawdze to

czy ten czujnik może mieć wpływ na wskaźnik temp cieczy? bo mam z nim ostatnio sporo problemów, a teraz leży non-stop na 130, a gdy wciskam sprzęgło na maxa w podłoge wskazuje albo 0 albo prwidlowa temp silnika, na ecu nie ma błędu owego czujnika, sam czujnik temp w termostacie dziala prawidłowo, sprawdzane podczas jazdy na ecu

Amortyzatory
Powrót