190 koni i skrzynia Q-System
Silnik 2.5 V6 24V to najmocniejsza z jednostek napędowych montowanych w tym samochodzie. Sześ-ciocylindrowy motor w układzie widlastym, o mocy 190 KM, pozwala nazwać auto prawdziwym gepardem na drodze. Przy ręcznym, sportowym ustawieniu skrzyni biegów do "setki" testowana Alfa rozpędza się w zaledwie 7,4 sekundy. Nieco wolniejsza jest po włączeniu opcji "City", czyli automatycznej skrzyni biegów - 8,5 sekundy. Wówczas jazda jest bardziej płynna, ale mniej dynamiczna.
Podczas próby prędkości udało się nam rozpędzić testowany samochód do 225 km/h (dane fabryczne - 230 km/h). Niestety, wówczas "gepard" jest paliwożerny (około 18 i więcej litrów na 100 km). W wypadku ustawienia opcji "City", przy spokojnej jeździe z wykorzystaniem automatycznej skrzyni biegów, samochód spala około 12 litrów na 100 km.
Ciekawym rozwiązaniem zastosowanym w testowanej Alfie 156 jest dźwiękowa informacja o włączeniu biegu wstecznego. Po przełączeniu dźwigni na "R" i puszczeniu pedału hamulca, auto ostrzega użytkowników drogi przerywanym sygnałem dźwiękowym, że wykonujemy manewr cofania.
Podczas testu, na dystansie ponad 2350 km, przy jeździe dynamicznej w mieście i dosyć szybkiej na trasie nasza Alfa średnio na 100 km spaliła 12,5 litra paliwa. Biorąc pod uwagę osiągi samochodu i moc silnika nie jest to ilość przerażająca, ale nie można sportowej Alfy nazwać autem oszczędnym.
http://admoto.pl/pub/art.asp?g=GS&n=0541&f=541-28.xml
Z tego linka jest ta wzmianka. Mało ich na drogach, w ogóle wydaje się że automaty w alfach są na "odczepnego" i nie są rewelacyjne. Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy że ten automat zabiera dużooooo mocy z tego silnika. No i jak skrzynia "egzotyczna" to z serwisem może być więcej niż krucho.
Ja bym się w to nie pchał, po co kusić los? V6-tka jest dosyć elastyczna i nie trzeba zbytnio wachlować biegami.
Powodzenia.