zablokowane oryginalne radio kasetowe AR156

martinpl

Nowy
Auto
Alfa 156 2.0 TS
mam dobry kod do radia, jednak przypadkowo radio zostalo zablokowane, zly kod wpisany kilkukrotnie

teraz nie moge wprowadzic poprawnego kodu, radio wyswietla same kreski

odlaczane na 12h - dalej same kreski
zostawilem wlaczone z kreskami po 1h samo sie wylacza - po wlaczeniu nadal kreski

czy tylko wylutowanie kosci i rozkodowanie na programatorze?

miałem to samo, zapłon w poz MAR zostaw tak na ok 30 min, później pisze CODE i wpisujesz prawidłowy.

Panowie to jest opisane w instrukcji radioodbiornika. Ja już nie pamiętam, bo instrukcję wywiozłem z radiem do garażu na drugim końcu miasta, ale po drugim lub trzecim błędnie wpisanym kodzie radio zaczyna się blokować na określony czas, który jest liczony w godzinach tzn. np. po 4 błędnych wpisach radio się blokuje na 4 godz, po 5 na 5 godz. itd. ale o ile pamiętam był mały chwyt aby radio wyświetliło napis CODE przez tyle godz. musiało pozostawać włączone

ja właśnie z instrukcji odblokowałem.
30 min na MAR radio włączone, później wyświetli się CODE i wpisujesz prawidłowy kod.
Mam instrukcje w j.niemieckim.

Miałem podobnie , pomogło długie pozostawienie włączonego radia np. podczas jazdy na trasie , kreski zniknęły i można było wklepać kod :)

mieliscie racje, zostawilem wlaczone radio z kreskami, kluczyki w pozycji MAR i po okolo 2h dalo sie wpisac kod ;)

Amortyzatory
Powrót