Brak oswietlenia w bagazniku

• Autor wątku Autor wątku m0rf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Czy jestes posiadaczem zagazowanej Belli ???

• Tak

Głosów: 3 33.3%
  • Nie

Głosów: 6 66.7%

• Łącznie głosujących
    9

m0rf

Nowy
Auto
AR 156 2.0TS 150KM euro3 LPG BRC sekwencja
Witam.

Problem wydaje sie blahy jednak w nocy jest naprawde dokuczliwy a mianowicie nie zaswieca sie zaroweczka w bagazniku po jego otwarciu, nadmienie ze zaroweczka jest sprawna :-).

Problem powstal w pewny deszczowy dzien: podczas jazdy zaswiecila sie kontrolka otwartego bagaznika chodz tak naprawde byl zamkniety. Zauwazylem ze pod wplywem wyboji na drodze zaswiecala sie i gasla. Teraz juz sie nie zaswieca z blednymi informacjami ale nie dziala oswietlenie. Dodam ze w ten samy pamietny dzien nie moglem zamknac samochodu pilotem bo mi wybijalo ze niby cos mam nie zamkniete (bagaznik) chodz mialem zamkniete.

Mysle ze zasniedzialy jest jakis przewod badz gdzies czytalem o jakims czujniku w zamku jednak powiem szczerze wole fachowej opini.

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Połączenie połączeniem, na zamku na klapie jest taki mikrostyk, on odpowiada za zaświecanie i gaszenie lampki. Miałem ten sam problem - nie świeciła lampka. Mikrostyk kupisz w każdym sklepie elektronicznym za zawrotną cenę ok 2 zł. Jest nitowany do blachy zamka ale można go zamocować powtórnie na dobrym kleju.

Połączenie połączeniem, na zamku na klapie jest taki mikrostyk, on odpowiada za zaświecanie i gaszenie lampki. Miałem ten sam problem - nie świeciła lampka. Mikrostyk kupisz w każdym sklepie elektronicznym za zawrotną cenę ok 2 zł. Jest nitowany do blachy zamka ale można go zamocować powtórnie na dobrym kleju.

Kolego nie mikrostyk tylko mikrowyłacznik inaczej mikrus.

A może jakiś łopatologiczny manual ktoś byłby łaskaw? (ew.fotografie)

A może jakiś łopatologiczny manual ktoś byłby łaskaw? (ew.fotografie)

Kolego na zdjęciu widać gdzie szukać mikrusa jeśli nie wiesz jak go roznitować to odpuść sobie tą robotę.
Zdjęcia zostały zapożyczone z allegro wyłącznie do celów informacyjnych.

Ostatnia edycja:
Panowie Dziekuje za rzetelne odpowiedzi. !!!

Jutro sporobuje sie pobawic przy zamku.

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.

Kolego na zdjęciu widać gdzie szukać mikrusa jeśli nie wiesz jak go roznitować to odpuść sobie tą robotę.
Zdjęcia zostały zapożyczone z allegro wyłącznie do celów informacyjnych.

O taką odpowiedź mi chodziło:) Dzięki i pozdrawiam+

A dlaczego nie mikrostyk? Taki termin funkcjonuje w elektronice. Czym się różni proszę szanownego kolegi "mikrostyk" od mikrowyłącznika?

Nie powinno się mówić mikrostyk bo jest to element wyłącznika, a mikrowyłącznik jest zespołem elementów w które wchodzą mikrostyki.

Amortyzatory
Powrót