• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

FILTR KABINOWY - gdzie i jaki

• Autor wątku Autor wątku mskk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mskk

Guest
jak w tytule, gdzie znajduje sie filtr?
na allegro ceny sie bardzo różnią, widełki 30-130,
co polecacie zeby nie było parowania szyb i smrodu?
nie chce przepłacać za znaczek (orginał)

Niewiem jak jest po FL, ale w wersjach przed liftem znajduje sie pod podszybiem (czarnym plastikiem) po stronie pasazera. wystarczy zdemontowac i juz jest ;)

Pzdr

W środku pod schowkiem. Koszt zamiennika u mnie w lokalnym sklepie to ~120 zł. Te za 30 zł to pewnie do wersji poprzednich bo do naszych trochę ten filtr kosztuje bo jest podwójny.

filtr kabinowy alfa 156

Witam mam pytanie gdzie znajduje się filtr kabinowy w alfie 156 sportwagon po lifcie wnętrza i jak wymienić wklad podwójny proszę o jakięś zdjęcia , z góry dziękuję.

Filtr znajdziesz odkręcając poszycie pod schowkiem (materiał przykręcony dwoma śrubkami i wsunięty w mocowanie). Znajduje się on w środkowej części konsoli koło nawiewu na nogi pasażera. Musisz odkręcić podłużny plastik (śrubki na klucz bodajże 8 lub 7) i wyjąć obydwa wkłady w swoją stronę. W razie problemów zrobię Ci foto wieczorem. Pozdrawiam.

a co do sposobu to gdzieś na forum wyczytałem aby kupić filtr do okapów i wyciąć odpowiednia wielkość i włożyć przed filtr. Na pewno taki filtr wstępnie przefiltruje powietrze i zmniejszy częstotliwość wymiany normalnego filtra który tani niestety nie jest (a płaci się za kształt). jeszcze tego nie próbowałem (brak czasu) ale na pewno spróbuje.

Amortyzatory
Powrót