• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Podłączenie tuby JBL i wzmacniacza magnat do oryginalnego radia na CD

• Autor wątku Autor wątku mihuvanstuff
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Większej filozofii nie ma ale musisz mieć rozpiskę kabli jaki kolor jest od czego. Musisz znaleźć kabel "REM" (remote), który odpowiada za włączenie i wyłączenie wzmacniacza. Plus i minus najlepiej z aku (na jednym kablu musi być bezpiecznik)

PS. na radiu jest naklejka na której jest opisane każde gniazdo jest od czego. Jeśli możesz wrzuć fotkę to będzie łatwiej chyba że któryś kolega Ci szybciej pomoże ;)

Ostatnia edycja:
Okej dziękuje wam bardzo i jeszcze jedno pytanie. Te zasilanie z aku mogę ominąć w taki sposób ze w sportwagonie mam z tyłu zapalniczkę i czy mogę od nie pożyczyć zasilanie tam powinien juz być bezpiecznik ?? Dzikuje za pomoc !!!!!:wub: A i jeszcze jedno bezpiecznik obojętnie na jakim przewodzie ?? + lub -

Okej dziękuje wam bardzo i jeszcze jedno pytanie. Te zasilanie z aku mogę ominąć w taki sposób ze w sportwagonie mam z tyłu zapalniczkę i czy mogę od nie pożyczyć zasilanie tam powinien juz być bezpiecznik ?? Dzikuje za pomoc !!!!!:wub: A i jeszcze jedno bezpiecznik obojętnie na jakim przewodzie ?? + lub -

wzmacniacz pobiera duży prąd,także zasilanie powinno być poprowadzone osobnym przewodem,a z zapalniczki nie wydoli
http://www.allegro.pl/item972329633_przewod_zasilajacy_kabel_do_wzmacniacza_30mm_kw.html

to mówisz ze samemu bardzo fajnie to można zrobić ?? no dobra jadę kupić przejściówkę i kabel zasilający pozdrawiam jbc bede pytał

bezpiecznik trzeba zamontowac tuż przy aku na plusie, natomiast minus spokojnie znajdziesz w bagażniku

ja też mam tymczasowo zamontowany taki konwerter i powiem ci ze za ciekawie to nie gra.A druga sprawa żeby użyć taki konwerter potrzeba odłączyć jedną parę głośników

Łoooo to nie chce jeszcze pogarszać oryginalnego nagłośnienia. jak moge to podłączyć bez tego konwertera bo go nie dostałem. i brakuje mi kanbla zasilającego.

Łoooo to nie chce jeszcze pogarszać oryginalnego nagłośnienia. jak moge to podłączyć bez tego konwertera bo go nie dostałem. i brakuje mi kanbla zasilającego.

No to musisz kupić nowe radio. Ja zamierzam tak właśnie zrobić, bo aktywny subwoofer kurzy sie garażu.

Noo to h***oza TO mój basik będzie musiał poczekać;/:mad::bawling::bawling: Bo jak nowe radio to z wyższej półki bym chciał ;/

problem

gdzie w bagażniku znaleźć minus do akumulatora ciągnąć kabel to dodatkowy koszt :(

w bagażniku pod wykładziną, jak dobrze pamiętam z prawej strony jest śruba do której możesz podłączyć mase

ja sam osobiscie niedawno to przerabialem :] jest fajne przejscie... otworz maske sciagnij lewa wycieraczke odkrec "kratke, wyciagni pianke-gabke co to z boku jest i prawie w samym rogu masz taka gumowa uszczelke i ja wyciagnij:] pozniej znjadz drucikiem przejscie za bezpiecznikami i przeciagnij kabel :D prosto od akumulatora do wzmacniacza (+) a kabelek (-) podepnij pod kanapa :] milej roboty :D

Udało mi się podpiąć pod śrubę nad lampami, nie bardzo chciało łączyć ale po przeczyszczeniu papierem jest ok. Dzięki za podpowiedzi :)

Witam. Niedawno przerabiałem ten temat i ten kabelek o którym pisał erwin nie działa ponieważ w oryginalnym radyjku w gnieździe mini iso jest tylko jeden pin. :(

czy do standardowego radia na cd w alfie po fl da rade podpiac jako urzadzenie dodatkowe prostą mp3-kę np. zamiast zmieniarki?
probowal sie ktos w takie cos bawic? jest tam z tylu jakies wejscie ktore mozna by zaadoptowac?

czy do standardowego radia na cd w alfie po fl da rade podpiac jako urzadzenie dodatkowe prostą mp3-kę np. zamiast zmieniarki?
probowal sie ktos w takie cos bawic? jest tam z tylu jakies wejscie ktore mozna by zaadoptowac?
jest taki pierdolnik ktory wkladasz w zapalniczke pod to podpinasz mp3 i odbiera przez radio...

To się nazywa transmiter i jakość dźwięku pozostawia wiele do życzenia.

Amortyzatory
Powrót