witam proszę o pomoc mianowicie dolny przedni kierunek nie działa reszta kierunkowskazów działa a na desce strzałka kierunkowskazu bije zdecydowanie szybciej żarówka ok proszę o jakąś poradę pozdrawiam
witam proszę o pomoc mianowicie dolny przedni kierunek nie działa reszta kierunkowskazów działa a na desce strzałka kierunkowskazu bije zdecydowanie szybciej żarówka ok proszę o jakąś poradę pozdrawiam
Mieć 147 powodów aby codziennie mówić Jej jak bardzo się Ją kocha
sprawdź inną żarówkę. Czasem jest tak, że inna będzie działać mim,o tego że poprzednia była ok. Jak coś nie świeci to w większości przypadków się spaliło albo gdzieś na połączeniu mogło zaśniedzieć
Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 21-02-2012 o 20:01
inna żarówka też nie działałaciekawe to jest że strzałka na desce rozdzielczej szybciej pulsuje właśnie po stronie niedziałającego kierunku
ale to nie jest jakis ewenement bo jak wyjmiesz żarówkę lub jak ona się spali to wtedy szybciej miga strzałka na desce. Więc gdzieś nie łączy. Żarówka jest dobra ale może połączenie gdzieś zaśniedziało
no to co wziąć i popsikać po wtyczce i okolicach jakimś sprayem specjalnym ?zobaczymy
albo psikać albo rozebrać przeczyścić, może gdzieś są jeszcze oprócz osadzenia samej żarówki w gnieździe jakieś wtyczki i tam nie łaczy. Nikt Ci na odległość nie zdiagnozuje takiego czegoś. Trzeba podwinąć rękawy i samemu ogarnąć temat.
no dobrałem się do wtyczki i kolejnego wtyku wyglądało ok czysto ale jutro jeszcze znów coś powalczę dzięki za pomoc
witam
ja mam problem takiego typu iz przepalila mi sie zraowka z przodu PP a po wymianiePP zarowki chwile pomrygala potem zaczela sie palic ciagle i na koniec zgasal i teraz sie nie pali;/wogule za to ciagle teraz mi sie swieci po przekatnej czyli LT zarowka od kierunkow...wie ktos co z tym zrobic co moze byc przyczyna??
Ostatnio edytowane przez Struzyn_1 ; 23-02-2012 o 22:28
Witam serdecznie,
spróbuję podpiąć się pod temat: u mnie objaw taki, że przekaźnik pod kierownicą zaczyna skrzeczeć ( dosłownie) i kierunków brak. ponieważ mam AR 156 po fejsie wewnątrz - rozebrałem kierownicę i wymieniłem przekaźnik - nic. Wymieniłem też przerywacz kierunków - nic! Raz zadziałają a raz nie. Nie mam już pomysłu co mogę dalej zrobić- bo bez kierunków jazda bez trzymanki.