?? Świece Alfa Romeo 156, 2.0. TS ??

• Autor wątku Autor wątku mankei
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mankei

Guest
Drodzy koledzy!
Mam pewien problem, mechanik zalecił mi wymiane świec w mojej Alfie. Widziałem na forum, że dosyć często wspominacie coś o świecach NGK wieloelektrodowych, platynowych. W sklepie, którym sie zaopatruje sprzedawca polecił mi świece NGK, ale jednoelektrodowe. Co wy o tym sądzicie? Zakładał ktoś takie? Jaka przerwa powinna być ustawiona na małych, a jaka na dużych świewcach?
Z góry dziekuje i pozdrawiam!!

dzięki wielkie kolego!!
a co sądzisz o tych "pojedyńczych elektrodach" ??
dadzą rade?? czy nie bardzo??

Słuchaj, od pewnego czasu szukam kogoś,
kto ma wymienić świece w TS'ie i przetestowałby irydowe:
Zestaw świec DENSO
IK20 IRIDIUM POWER 4 sztuki (lub IRIDIUM TOUGH VK20Y, 10zł różnicy na świecy)
IU22 IRIDIUM POWER 4 sztuki
Żywotność 100 tyś km
komplet ~356zł

Teoretycznie powinny być lepsze od platynowych, może się skusisz?
Gdzieś na necie można kupić. I opisałbyś wrażenia.

wybacz kolego ale jest świeżo po wymianie silnika w mojej niuni i niestety nie mam siana na "testowanie", szukam czegoś sprawdzonego i łatwo dostepnego:)
a takie właśnie są te świece NGK jednoelektrodowe i to w sumie je mam zamiar założyć, oczywiście po ocenie forumowiczów. Alfa jeżdze od pół roku i nie mam jeszcze zbyt dużego doświadczenia, więc zdaje się na Was koledzy!!

Witam potrzebuje pomocy :) Wlasnie dostarczono mi swiece brisk do mojej Alfki i hmm mam taki problem ze wyczytalam ze musza byc jakies szczelinki czy cos :/ trzeba to ustawic czy jakos tak hmm to zalezy od modelu autka czy jak to z tym jest???

Nie przerwy sa takie same we wszytskich ts'ach D:0.9 M:0.8, ale jak masz lpg mozesz zmniejszyc do 0.8/0.7

A może jakiś dobry mechanik w okolicach Żor który by sie tego podjął? :)

Nie znam zadnego dobrego :) Pomoglbym ale nie chce miec nikogo na sumieniu nie jestem mechanikiem.

Słuchaj, od pewnego czasu szukam kogoś,
kto ma wymienić świece w TS'ie i przetestowałby irydowe:
Zestaw świec DENSO
IK20 IRIDIUM POWER 4 sztuki (lub IRIDIUM TOUGH VK20Y, 10zł różnicy na świecy)
IU22 IRIDIUM POWER 4 sztuki
Żywotność 100 tyś km
komplet ~356zł

Teoretycznie powinny być lepsze od platynowych, może się skusisz?
Gdzieś na necie można kupić. I opisałbyś wrażenia.

Kolego ja mam dokładnie taki komplecik świeczek od ok. 3 lat i przelatane 50kkm i to na LPG. Żadnej różnicy w pracy silnika i osiągach w porównaniu do fabrycznych NGK nie zauważyłem, wiec spokojnie mogę polecić Denso Iridium.

Pzdr

Amortyzatory
Powrót