blad

• Autor wątku Autor wątku iwona22p
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iwona22p

Guest
mam problem odnosnie bledu PO220 sensor ,wyczytalam ze jest to przepustnica,czujnik polozenia pedalu,przelacznik B

Po zgaszeniu i zapaleniu samochodu kontrolka wtrysku zgasla ,bledu na razie nie kasowalam bo odrazu na forum zapytac co z tym zrobic pomocy

mam jeszcze jedno pytanie ,a nie chce otwierac nowego tematu

sprawdzalam szczelnosc wszystkich rur od turbiny piana z mydla ,weze szczelne wszystko ok ,ale pod zaworem EGR na kolektorze wydechowym ta gruszka wydobywaja sie banki dosc intensywnie ,i moje pytanie brzmi czy moze to byc powód gwizdania podczas przyspieszania oraz glosniej pracy silnika
dodam ze EGR zaslepiony przy kolektorze ssącym

Ta kostke sprawdze jutro ,polutuje sie ok dzieki

moje pytanie brzmi czy moze to byc powód gwizdania podczas przyspieszania oraz glosniej pracy silnika
dodam ze EGR zaslepiony przy kolektorze ssącym

oczywiście to możliwe , poza tym zaślepienie egr powoduje nieznaczny wzrost głośności silnika ,

może ktoś go odkręcał i nie dokręcił , itp

ja polecałbym odkręcić egr, i tam założyć zaślepkę , czyli bezpośrednio na kolektorze wydechowym, owa zaślepka zadziała jak uszczelka i przy okazji w rurze recyrkulacji nie będzie nadmiernego ciśnienia spalin , śruby mogą być zapieczone więc warto popryskać wd40\płyn hamulcowy , itp

DZIEKI SEDICI

jedna ZE ŚRUB NA KOLEKTORZE PALCAMI DALA SIĘ ODKRĘCIĆ ,DRGA TEZ LEKKO POSZŁA ALE KLUCZEM ,LECZ BRAK USZCZELKI POD ZAWOREK .JUTRO Z NIERDZEWKI ZAKLADAM ZASLEPKE I ZOBACZYMY CZY COS DALO

Amortyzatory
Powrót